Akkor itt most nekem lenne elsőbbsègem?
Forgalmi rend:
Van egy főútvonal, mellèk útvonal találkozása. Lámpás kereszteződès, lámpás, gyalogos átkelő hely.
Alap estben egyszerű a törtènet:
Ha működik a lámpa az szerint kell közlekedni.
Ha nem működik alap estben a gyalogos az első ès utánna a megfelelő sorrend. De van egy kereszteződès ahol a mellèkútról èrkező autósoknak macisajt van kirakva. Ami nekem kicsit bezavar, a gyalogos lámpára amerről èrkezik a gyalogos, oda is ki van rakva a "gyalogosoknak" a macisajt. Tehát akkor q tábla miatthiába van zebra, a gyalogosoknak nincs elsőbbsège? Az összes gyalogos lámpára ki van rakva, tehát nem az van hogy valaki oda tett 1 et. Ha este sárga lámpánál elütök valakit a zebrán,ert nem látom mert este fekete ruhában, kilèp elèn, akkor ez a tábla felment az alól, hogy èn vagyok a hibás?
Gyalogosoknak nem raknak ki macisajtot.
Szerintem bringás átkelő is van ott, azokra vonatkozik.
Az a bringasávnak a táblája. Általában kisebb, mint a hagyományos macisajt.
A gyalogosnak nincs ilyen tábla
Ilyen átkelőknél a tekerő bringásnak elsőbbséget kell adnia neked, de ha leszáll és tolja, akkor neki van elsőbbsége.
Ha látom, hogy közelít bringával az átkelőhöz, én el szoktam engedni tekerve is.
Kamikaze bringás esetén max. védeni lehet a szitut.
Én arról beszélek amikor látom, hogy lassít és felkészül a leszállásra. Ilyenkor intek hogy guruljon át, nem kell leszállnia miattam.
És persze szemből sem jön senki nagy sebességgel, mert "lecsalogatni" sem jó ötlet a bringást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!