Egy baleset esetén ki(k)nek kell megállnia, hogy ne lehessen ráhúzni a cserbenhagyást?
https://www.youtube.com/watch?v=30DXq02HsaA
Pl. egy forgalmas helyen. Ki számít annak, aki elsőként észreveszi? Aki a belsőben megy? De annak ki kell a külsőbe sorolni, hogy ne legyen mégnagyobb balesetveszély ha megáll. És akkor gyalogoljon vissza több százmétert? Egyáltalán meg lehet állni a belsőben vagy a leállósávban kell megállni és onnan visszamenni?
Illetve múltkor elfüstölt pont előttem egy kamion jobb hátsó gumija. Nem jeleztem neki (tanácstalan voltam azt hittem port húz maga után) csak a másik sávban jeleztek neki. Lelassított, én meg kikerültem és a visszapillantóból láttam, hogy kiszállt a sofőr. Ez is cserbenhagyásnak felelt meg?
Cserbenhagyás csak akkor lenne ha baleset történt, és valaki megsérült volna. Egy defekt nem hiszem hogy ezt kimerítené.
Viszont ha baleset van akkor kötelességed megállni, és meggyőződni hogy van-e sérült, és ellátni/mentőt hívni.
"De annak ki kell a külsőbe sorolni, hogy ne legyen mégnagyobb balesetveszély ha megáll"
Ezt neked kell felmérned hogy hol tudsz úgy megállni hogy ne okozz további balesetet.
Cserbenhagyást csak a baleset résztvevője követhet el. Ez akkor is áll, ha nincs sérülés, csak koccanás történik, de elhajtasz a helyszínről.
Segítségnyújtás elmulasztását bárki elkövetheti, aki nem győződik meg, hogy a történt-e személyi sérülés és nem segít a tőle elvárható módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!