Nem szabálytalan elektromos biciklire gyerekülést rakni?
Figyelt kérdés
2010. aug. 27. 21:47
1/7 anonim válasza:
az egész elektromos bicikli egy nagy sz.rság!
nem önerőből hajtott, így jogosítvány is kellene, de persze jogszabály az nincs rá...
olyanok hajtják, akiknek fogalmuk sincs a kreszről.
idős emberek, akik sosem ültek motoron pl...
na mindegy...
szóval igen szabálytalan a gyerekülés is!
2/7 anonim válasza:
Nem így van.
Kerékpárnak minősül a legfeljebb 300 W-os motorral szerelt elektromos kerékpár is. Tehát erre is a kerékpárra vonatkozó szabályok vonatkoznak, mely szerint 2-kerekű kerékpáron megfelelő gyermekülésben 16 éven felüli személy egy 10 éven aluli személyt szállíthat. (3-kerekűn a szállító életkora min. 17 év...)
Tehát nem szabálytalan!
3/7 anonim válasza:
Nagyobbat szeretnél esni gyerekkel ? De nagy meggondolatlanság sztem.
4/7 anonim válasza:
akkor tessék megmagyarázni az ilyen sz.rokkal száguldozó nagyiknak is,hogy mi a KRESZ!!!!!!!!!!!!!
5/7 anonim válasza:
Most nem ertelek titeket... nem mindegy, hogy elektromos biciklivel esik-e el, vagy labbalhajtossal??? A villanybiciklivel sem fog szaguldani jobban. Amugy nem kell jogsi. 50cm^3 és 300W felett kell csak.
6/7 A kérdező kommentje:
Először is a kérdés az volt, hogy szabályos e,nem pedig hogy ki mit gondol egyénileg róla.A másik meg pont ahogy az utolsó mondja nem kell vele száguldani,vagy ennyi erővel autóba se tedd a gyereket nehogy gyorsan menj(!) és karamboloz.Láttam én már nagyikát autóval is repeszteni....mégis szabályosan ül a volán mögött mert van jogsija(!)
2010. szept. 3. 07:04
7/7 anonim válasza:
Vannak tisztán elektromos (pedálozni nem kell) és un. pedelec kerékpárok (melyeknél elektromos motor segíti a pedálozást). Ezen utóbbiaknak van olyan, nagy teljesítményű (sebességbolond) változata (300W nál nagyobb sőt sokkal nagyobb motorral) amire nyilvánvalóan értelmetlen a gyerekülést felszerelni, de ilyet Magyarországon még nem láttam. Tehát életszerű helyzetekre vonatkozóan azt mondom, hogy nyugodtan felszerelhető a gyerekülés, más kérdés, hogy nem lesz egyszerű a rögzítés, mert az akkumulátor vagy a csomagtartón, vagy az üléscső mögött vagy a megvastagított vázon belül helyezkedik el, és a rögzítő bilincs valamint az üléstartó rudazat nem könnyen illeszkedik ezekhez. Az előre szerelt gyerekülést nem tartom biztonságosnak és eleve csak kis gyerekeknek alkalmazható. Mivel az e-bikok rohamosan terjednek (főleg tőlünk nyugatra) így 1-2 éven belül a minőségi gyerekülés gyártók ki fognak jönni az ezekhez alkalmazható modelekkel, ebben bizonyos vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!