Milyen tèli nyàri gumit vegyek?
eddig 4 èvszak volt rajta. most szeretnèk vàltani, kaptam 4 kereket (10 èves gumi van rajta) ami nem gond, mert arról levetetem, ès feltetetem az újjat. ami meg most a kocsin van, azt meg utànna cserèlnèm le. de nem tudom milyen màrkàt vegyek. nem vagyok otthon ebben a tèmàban.
ajànlanàtok màrkàt 155/65/r13 as kerèkmèrettel. köszönöm
Bármelyik prémium márka jó. Ha sokat mész, Michelinnek van a legkisebb kopása.
Olcsóbbakból Hankook és Falken amit ajánlok.
Ez most olyan, hogy mindenkinek más jön be, így ahányan írnak annyifélét fogsz látni.
Jobb ha elmész egy gumishoz és megmondja neked.
Lesz évente 2 olyan átmeneti időszak, amikor nem fogod tudni, hogy most a téli vagy a nyári lenne a jobb. És ha a négyévszakosod 5 év alatt kopik el, akkor 10 éves koráig kell használnod a téli-nyári gumit, hogy anyagilag ugyanott legyél.
És az átmeneti időszakban fokozottan érvényesül majd az 5 éves gumi előnye a 10 évessel szemben.
krwkco, azért ez csak rövid távon igaz :)
Ha valaki évi 10-20e km-ert megy akkor érdemes befektetni egy jobb nyáriba, az üzemanyagspórolás miatt.
Oké... 100km-en kb 1 deciről beszélünk.. max 2, viszont a teljes gumi élettartama alatt már nem kevés pénzről beszélünk!
Igaz, hogy ha valaki sokat megy, a gumi elöregedése kevésbé számít, mert hamarabb elkopik.
Az üzemanyagon való spórolás attól is függ, hogy az energiatakarékosabb gumi drágább-e (és ezt négyszeresen kell számolni), illetve ez mennyire megy az egyéb tulajdonságai rovására.
Ahogy enyhülnek a telek és az időjárás rövid időn belül szélsőségesen ingadozik, a négyévszakosok előnyös tulajdonságai egyre jobban érvényesülnek. De nem mondom, hogy mindenki vegyen 4-est, csak azt hogy érdemes azt is megfontolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!