Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen nyári gumit vegyek,...

Milyen nyári gumit vegyek, esetleg érdemes lenne cserélnem méretet?

Figyelt kérdés
17-es felnivel szerelt autóra szeretnék gumit venni, jelenleg 215/45-ös gumi van rajta, érdémesebb lenne más méretre állnom vagy ez is jó? Illetve milyen márka lenne a jó arany középút? Tracmax stb. márkájú olcsó gumik nagyon trék? Az autó nagyrészt pályán illetve főbb útvonalakon van használva évente kb 15-20.000km-t
2021. jún. 3. 21:56
 1/5 anonim ***** válasza:
Gyári méretet tegyél rá, ha több is meg van adva, akkor minél nagyobbat azok közül a pénztárcádhoz mérten. Szerintem ár/érték arányban a Hankook a legjobb, az alá viszont nem mennék csak fölé minőségben.
2021. jún. 3. 22:06
 2/5 Beviz Elek ***** válasza:

Ha gyári méret vagy annak a váltómérete akkor miért kellene más méretet rakni rá? Lehet ha mondjuk egy nagyobb, szebb felnit teszel rá, de nem érdemes saját kútfőből csak úgy méretet változtatni mert miért ne.

Én mindig olyanokat választok amik esőben nagyon jól teljesítenek, leginkább az eső tud meglepetéseket okozni. A megfizethetőbb tartományban: Vredestein Sportrac, Toyo Proxes, Uniroyal Rainsport.

2021. jún. 3. 22:12
 3/5 A kérdező kommentje:

Nem gyári mérete, de váltó méret.

Ennek a Tracmaxnak a weboldal szerint B minősitést kapott nedves tapadás ügyileg.

2021. jún. 3. 22:34
 4/5 Beviz Elek ***** válasza:

Sosem próbáltam, sosem fogtam a kezemben és emiatt nem igazán tudok mit mondani róla. Én a minősítéseknek nem hiszek teljes mértékben, egyszer olvastam róla hogy milyen lazák a szabályozások a mérésekkel kapcsolatban. Az ár jelöli hogy a gumi mit ér…

Lehet jobb és rosszabb gumikat gyártani, de az fontos hogy tökéletes keverék ami mindent is tud olyan nincs. Vagy kopik de jól tapad, vagy alacsony a gördülési ellenállás és emiatt keveset fogyaszt az autó de nem túl stabil, lehet tartós de nem tapad annyira, a lényeg hogy a mintázat és a keverék alapján mindegyik gumi másban erősebb, ezt általában a gumi neve is jelöli. Sportmax, rainsport, eco, fuel saver stb stb. Nekem minden más másodlagos, az eső élvez prioritást.

Az olcsó gumikkal az a helyzet hogy lehet rajtuk jó minősítésű cimke, az valamiért olcsó. Én egyszer láttam egy Riken gumit valamelyik áruház polcán, az egy olcsó hulladék, a gumi oldalfala olyan vékony hogy félsz a kezedbe venni nehogy elszakadjon. Ilyen vastagsággal óvszert sem kellene gyártani…

Nem tudom hogy a Tracmax milyen áron mozog, de minimum egy középkategóriát vegyél.

2021. jún. 4. 07:23
 5/5 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm a válaszokat. Én is óckodok azért ezektől az olcsó gumiktól szóval marad a Barum vagy lesz Bridgestone
2021. jún. 4. 07:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!