Hogy magyaràzzam el neki, hogy itt nem rollerezhet?
Figyelt kérdés
Egy ismerősöm felhàborodott azon, hogy egy területre egy àthúzott roller tàbla van kirakva ès ezt jeleztem is neki... èn leszàltam, ő nem. Azzal èrvelt hogy a kreszbe ez nincs benne, amire az volt a vàlaszom hogy igaz hogy az nincs , de gyalogos zóna jelzès benne van... erre jött azzal, hogy azt senki nem tartja be...2021. júl. 10. 13:32
11/15 anonim válasza:
Húú de durva! Ugy rollerezett, hogy kint volt a tábla, hogy nem szabad rollerezni.. Hát akasztani kéne az ilyet 😅😅😅
12/15 anonim válasza:
A szabály nem ismerete nem mentesít a felelősség alól.
Hasonló példa a zöldterületen parkolás: A kreszben sehol nem szerepel, hogy nem szabad zöldterületen parkolni, a legtöbb önkormányzat ettől még helyi rendeletben tiltja.
Ha tehát valahol ki van írva, hogy fűre parkolni tilos, de te ezt figyelmen kívül hagyod, mondván, hogy "nincs ilyen tábla a kreszben", attól még a közteres rárakhatja az autódra kerékbilincset és hiába jössz a kresszel.
Egyébként a rollerezést konkrétan kormányrendelet tiltja a kiemelt nemzeti emlékhelyeken (vagyis a Kossuth téren)
13/15 A kérdező kommentje:
nem akasztanikellene, hanem leszàlni... Èn úgy vagyok ezzel (akàr mint autós) ha van egy szabàly az nem vèletlen, ès ha tudjuk, tartsuk be. Èn azèrt is szàllok le, mert ha a fiammal megek valahova, akkor valakinek pèldàt kell mitatnia. Ès mivel az èdesanyja meghallt, így nekem kell...
2021. júl. 11. 06:50
15/15 anonim válasza:
Bárki bármit mondhat, de a rollert jelenleg nem szabályozza a KRESZ. Minden önkormányzat össze-vissza táblázgat, semmi koncepció nincs mögötte. Általában nincs igazán értelme betartani ezeket a "szabályokat", amíg nincs jobb, addig én is a magam szabályrendszerét állítottam fel, és azt tartom be, ami gyakran nem egyezik a kitáblázottakkal. Pl. minden nap kétszer rollerezek át a Kossuth téren, ahol ezt kormányrendelet tiltja, és közben néha kacsintok egyet a rendőrökre :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!