Tegnap reggel kimentem egy ember elé autova nekem volt elsőbbségadás táblám nem láttam az autot mert pont kanyarbol jött elkezdi kiabálni de senki nem sérult meg nem tort ossze senki autoja van ott egy terfigyelo kamera feljelenthet?
Lényegtelen!
Rájátszott, ne stresszeld magad!
Te mindenképpen hibás lettél volna az elsőbbség meg nem adása miatt, de ő szintén hibás lett volna, mert a megengedett legnagyobb sebesség nem azt jelenti, hogy mindenképpen annyival kell menni. A sebességet úgy kell megválasztani, hogy szükség esetén a felbukkanó akadályok előtt meg tudjunk állni. És mivel itt nem volt jól belátható az út (a kanyar miatt), ezért ő akkor is túl gyorsan jött, ha volt sebességkorlátozás tábla.
Ha csattantok, akkor - hacsak mást meg nem állapít a vizsgálat, pl. kamera alapján -, akkor az történt volna, hogy mindketten kaptok egy szabálysértési bírságot. Aztán a kettőtök KGFB-biztosítói megegyeztek volna, hogy melyiktek hány %-ban volt vétkes, és ekkora részben állták volna a másik autó kárát. (Megosztott felelősség.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!