Mai nap megeloztem egy autot lendületből kb 100-110el. Szembe jövő kisbusz még odébb volt semmi veszélyes dolgot nem éreztem benne(7 éve vezetek)?
Nálunk a cégnél felnyomták kollégát aki szerin bőven volt még ideje beférni azonban a szemből érkező nem így gondolta.
Kapott egy írásbeli figyelmeztetést.
1) az hogy előztél, nem mentség a gyorshajtásra, hanem inkább súlyosító körülmény.
2) a gyorshajtás tényét egy szemből érkező autó fedélzeti kamerájáról nem fogják tudni megállapítani.
Szerintem csak jelzett, hogy biztosan észrevedd.
Én is szoktam néha, amikor látom hogy jön szembe.
Nem kell vele foglalkozni. Manapság mindenki villog mindenért szabálytalanul és megtévesztően. Ez legalább olyan kedvenc játékszere a magyarnak mint a vészvillogó nyomkodása szabálytalan és fölösleges kommunikációra.
Ha elég messze voltál akkor lehet azért jelzett hogy észrevedd, veszélyesnek ítélte meg az előzést, vagy csupán beijedt.
Ha pedig közel akkor érthető.
Viszont feljelentés stb hagyjuk már.
Szerinte veszélyes volt, szerinted nem. Igazságot nem tudunk tenni.
Ha sokan és sokszor érzik veszélyesnek az előzésedet azok közül, akik akkor szembe jönnek, akkor azért gondolkodj el, hátha ők látják helyesen a dolgot.
Nem éreztél veszélyt, de lehet, hogy a szembejövő már előre fékezett, hogy beférj!
Én már voltam úgy, hogy országúton 2.-ba kellett visszakapcsolnom, hogy ne rángasson a motor, a visszaesett fordulat miatt.
A szembejövő meg feltartott fejjel, "simán beférekkel", visszakapcsolás nélkül fejezte be az előzést.
Egyébként a veszélyesen szembeelőzők mindig visszavillogtatnak, ha jelzek nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!