Lányom elmondása szerint rákanyarodott az autópályára (rosszul tájékozódott), de azonnal fordulva elhagyta azt. Nem volt szerencsére semmilyen forgalom. Érkezhet pénzbüntetés?
Figyelt kérdés
2021. máj. 18. 10:43
11/32 anonim válasza:
Ja én most értettem meg a kérdést: nem rossz irányban ment fel az autópályára (az tényleg durva hiba lenne), hanem jó irányban, de jegy nélkül hajtott fel, majd vissza-ninjázott a felhajtórámpán a forgalommal szemben mielőtt még magán az autópályán haladt volna.
Nem, nem lesz büntetés, csak ha átment kapu alatt, de az legtöbbször nem azonnal felhajtók után van, hanem kb. félúton két felhajtó/lehajtó között.
Legközelebb ilyenkor vegyen egy matricát inkább, a 10 napos durván 3000 forint, bármilyen benzinkúton meg tudja venni és van rá 1 órája miután átment egy kapu alatt (én szoktam is olyan csinálni, hogy simán felmegyek matrica nélkül és már csak az autópályás benzinkúton veszem meg).
12/32 anonim válasza:
Ha volt valahol kamera és ezt kiszúrta és olvasható a rendszám és lesz feljelentés akkor szívás, elég drága bírság lesz mert ez elég súlyos hiba. Olcsóbban megúszta volna ha inkább elmegy a legközelebbi lehajtóig, vagy megvehette volna 1 órán belül akár interneten, mert okostelefonja úgy tudom mindenkinek van mobilinternettel együtt. Nem egy nagy dolog. De nem ez történt hanem az amit írtál, itt egyenlőre reménykedjetek abban hogy nem látta senki, nincs róla felvétel stb... akkor megúszhatja.
13/32 anonim válasza:
Vagy egy baleset is lehetett volna ebből
14/32 A kérdező kommentje:
Hát a lányom elmondása alapján az történt amit a 11-es írt. Az én kocsimmal volt. Bírság nekem jön, csak nem tudom mennyiről jöhet a hiba miatt. Van matrica arról nem jöhet.
2021. máj. 18. 13:54
15/32 anonim válasza:
Ha rendőr nem látta se kamera, akkor nemjön
16/32 A kérdező kommentje:
13-as, én is ezt mondtam neki.
2021. máj. 18. 14:01
17/32 anonim válasza:
"Van matrica arról nem jöhet." Ha van matrica akkor pedig főleg érthetetlen, hogy miért fordult meg a felhajtón.
18/32 A kérdező kommentje:
Attól tartott eltéved.
2021. máj. 18. 15:12
19/32 anonim válasza:
Szerintem ez valami kamu, van már mindenkinél okostelefon
20/32 anonim válasza:
"Attól tartott eltéved" - Következő lehajtóig elmegy, és ott megfordul ilyen esetben, majd visszajön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!