Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért állnak meg a stop...

Miért állnak meg a stop táblánál mikor az a kereszteződéstől 5-10-30 méterre van?

Figyelt kérdés
A hajam tépem nem értem miért jó hogy valaki kétszer áll meg? Egyszer mikor elér a stop táblához, aztán mégegyszer mikor odaér a kereszteződéshez.
2021. máj. 4. 17:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
65%

Van felfestve vonal? Ha van, akkor hol van?

Ha van, akkor annak vonalában. Ha nincs felfestve, akkor gyakorlatilag a tábla vonalában is megállhat, a lényeg az, hogy a kereszteződésbe behajtás előtt úgy kell megállni (de kötelezően meg kell állni), hogy a kereszteződést be tudd látni teljes egészében.

2021. máj. 4. 18:52
 12/20 anonim ***** válasza:
89%
“ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” (11. és 12. ábra), a tábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésnél – a megállás helyét jelző útburkolati jel előtt, ilyen útburkolati jel hiányában az útkereszteződésbe való behaladás előtt – meg kell állni, és az a) pontban említett úton érkező jármű részére elsőbbséget kell adni.
2021. máj. 4. 18:54
 13/20 anonim válasza:
82%
Mert az a szabály B+ azért!!!!!
2021. máj. 4. 19:39
 14/20 anonim ***** válasza:
23%

Már régóta csak vasúti átjáróban él a "tábla vonalában" szabály. Egyébként a kereszteződésbe való behaladás előtt kell megállni

A válaszokból is látszik, hogy sokan rosszul tudják a szabályt, ezért állnak meg a tábla vonalában.

2021. máj. 4. 21:25
 15/20 anonim ***** válasza:
82%
emlékszek az első önálló vezetésemre friss jogsival. Mentem haza felé este, mikor egy kereszteződésben stop tábla volt, a vonal a kereszteződés előtt egy pár méterre volt. teljes mértékben a szabálykövetésre figyeltem, friss jogsival.... mikor balról befordult a busz úgy, hogy az én sávomat is használta. És akkor jött a felismerés:"Jah, hogy ezért van itt"... vajon akkor miért állnak meg... nem is tudom... jah de, hogy ha busz jön akkor be tudjon fordulni, és meg legyen adva az elsőbbség...
2021. máj. 4. 23:52
 16/20 anonim ***** válasza:
67%
Nem a te dolgod eldönteni, hogy van-e értelme a szabálynak.
2021. máj. 6. 08:00
 17/20 anonim ***** válasza:
17%

Van egy 1985-ös KRESZ-tankönyvem, már ebben is konkrétan le van írva, hogy ha nincs felfestve vonal, akkor nem a tábla vonalában kell megállni, hanem csak ott, ahonnan már belátni a keresztező forgalmat. Szóval ez már nem egy új változtatás.

Ha valaki nem hisz nekem, akkor szóljon, beszkennelem, mikor lesz egy kis ráérő időm.

2021. máj. 10. 06:39
 18/20 anonim ***** válasza:
65%
ès ha van felfestès?
2021. máj. 10. 07:08
 19/20 anonim ***** válasza:
66%
Akkor először a felfestésen, aztán meg - szükség esetén, ha a felfestésről nem látni - ott, ahonnan már látod, hogy jön-e valaki. A tábla vonalában soha nem kellett megállni.
2021. máj. 10. 16:02
 20/20 anonim ***** válasza:

18# vagyok:

pontosan... csak ezt nem írta a kèrdező. ha van felfestès azèrt àllnak meg 2*

2021. máj. 12. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!