Üdv!Piroson átmentem szerintük de szerintem nem! Oldalról készült egy felvétel amin az én lámpám nem látszik viszont a rendőrautó kamerájának felvételei alapján az ő lámpájuk piros/sárga volt mikor a kereszteződés kb közepén járok. Ez bizonyíték??
16:51 es kommentelő! Állítasod szerint 3 mp ig van sárga ha 2 mp nél megy át rajta ő még sárgát látott nem pirost.
Hasonló volt az én esetemben csak ott a helyszínen felajánlották a 20 ezres csekket amit elfogadtam.
És konkrétan rá volt írva
Közúti veszélyeztetés sárga lámpán való áthaladás.
Kérdező, jobban jártál volna a helyszíni bírsággal.
A közigazgatási eljárásban, a két "jófej rendőr", már nem fog részt venni.
Valszeg első körben kapsz egy peren kívüli ajánlatot, azt viszont már mindenképp érdemes elfogadni.
Ha bíróságra kerül az ügy, azt úgy meg igazságügy szakértik, hogy centire pontosan megmondják, hogy a te autódnak hol kellett (volna) lennie, mikor a keresztező lámpa piros/sárgára váltott.
Valszeg, a kereszteződés előtt.
A felvételen pedig az látszik, hogy te bőven bent vagy a kereszteződésben.
Úgyhogy a tilos jelzés figyelmen kívül hagyása mellett, még lesz egy "közvetetten igazolható" gyorshajtás is, mivel másképp nem lehetett volna ott az autód, ahol volt.
Akárhogy is alakul, jó kis tanulópénz lesz.
Az oktatóm ezt úgy magyarázta, hogy sárgán csakis akkor megyünk át, ha már a szemünk sarkából észleljük (nem látjuk, észleljük!) a zöld->sárga váltását a lámpának. Akkor már tényleg olyan közel vagyunk a kereszteződéshez, hogy nem tudnánk megállni. És ebben az esetben pirosra kb. pont akkor vált a lámpa, amikor te éppen átérsz a túloldalra. Ezután még 1-2 mp., hogy a keresztforgalom lámpája sárgára váltson, ekkor te már bőven túl van a kereszteződésen az autód farával is.
Ebből következően három lehetőség van:
1. Rosszul voltak azon a helyen beállítva a lámpaciklusok, amit én kétlek.
2. Meg tudtál volna állni még a sárga jelzés ideje alatt, de nem tetted, mert inkább úgy döntöttél, hogy átmész rajta.
3. Mindkettő egyszerre teljesül.
Tehát 1/3 esély van rá, hogy neked van igazad, 2/3, hogy a rendőröknek. Én biztosan nem rád fogadnék...
Nehogy már egy kis bírságon akadj ki.
Tőlem azért vették el a jogsit 1 évre mert halálra gázoltam egy részeg gyalogost aki kiesett elém az útra és a fedélzeti kamerám alapján megállapították, hogy semmit nem követtem el a baleset elkerülése végett. Most szeptemberben kapom vissza a jogsit. Ja és mellé havonta fizetek 20 ezret.
Ilyen szaron nem értem, hogy lehet kiakadni.
Kedves utolsó kommentelő!
Nem vagyok "kiakadva" pusztán nem láttam/hallottam még ilyen esetről hogy másik kereszteződésből videóznak le és emaitt büntetnek! Amint megkapom a bírságot hidd el ki fogom fizetni és tanultam az esetből, de mégegyszer leírom csak tudni szerettem volna nagyjából mire lehet számítani és ezért tettem fel a kérdést. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!