Volt már súlyos autóbalesetetek nektek vagy közeli ismerősnek? Féltek azóta autóba ülni/vezetni?
Történt, én voltam a hibás, majdnem meg is öltem a bringást.
Annyi történt, hogy a STOP tábla előtt nyílt két sáv, az egyik a jobbra kanyarodó, másik az egyenesen haladó. Én jobbra akartam kanyarodni, ezért elnéztem balra de csak annyit láttam, hogy az autósok megálltak a zebrán átkelőnek, többet nem láttam mert közben az egyenesen haladó sávba egy autós beállt mellém és eltakart mindent.
Én azt gondoltam, hogy kellően meggyőződtem arról, hogy az áthaladás veszélytelen így gázt adtam és megindultam viszont egy bringás pont akkor tűnt fel a mellettem álló kocsi takarásából amikor már késő volt és meglöktem oldalról amitől ő kivágódott a szemből érkezők elé és egy bődületesen nagy pofont kapott hátulról a szemből érkezőtől.
Eszméletlenül vitte el a mentő, 8 napon túl gyógyuló sérülés, jogsit örökre bevonták de lényegtelen információ mert ha vissza kapom sem ültem volna többet kocsiba.
Vagy maximum csak nagyon gyér forgalmú útszakaszon...
Ennek már 12 éve.
#5 Ilyen velem is történt kétszer is, ráadásul mindkétszer ugyanazon a hídon, szalagkorlát mellett. Szerencsére mindkét esetben sikerült megúszni. Vészfék + korláthoz simulás a részemről, közben beletenyereltem a dudába, aminek hatására mindkétszer visszahúzta a belsőből az illető. Túlságosan nem hatott meg egyik sem. Ahogy #1-ben már leírtam, szerintem az embernek tisztában kell lennie azzal, hogy ezek megtörténhetnek. Én egyik esetben sem csináltam semmi szabálytalant, szóval nem tudok min változtatni sem, ugyanúgy közlekedek, mint eddig. Az övet viszont én is bekapcsoltatom mindenkivel azonnal, de ez előtte is így volt.
Az egyetlen változtatás, amit bevetettem az az, hogy vettem egy fedélzeti kamerát. Szerintem egy autós számára kb. elkerülhetetlen a baleset, fel vagyok én rá készülve, hogy egyszer valószínűleg velem is megtörténik. Így legalább biztosítva vagyok, aztán jöjjön, aminek jönni kell (de ha lehet, akkor azért ne :D).
Voltak, de nem súlyosak.
Egyszer apam ütött el egy részeg hajléktalant a pályán, betort a szelvedo és megvagta az arcomat, egyszer én ütöttem el egy részeg szabálytalan motorost este, a nullason egy kanyarba, szintén szelvedo tört, de nekem nem lett bajom
De előttem történt már baleset, olyan is ami halállal végződött, sajnos ilyen ez a vezetés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!