Mi a különbség a két súlykorlátozó tábla között?
Teherautó piktigrammal: maximális megengedett össztömeget jelöl, általában kivéve célforgalom kiegészítéssel van. Olyan helyeken használják ahová nem akarják hogy feleslegesen bemenj nagy járművel, pl ne veresd át Bp központján ha az M0-son is körbemehetsz.
Ha nincs ott a teherautó piktogram akkor a jelenlegi súly számít, nincs kivéve célforgalom kiegészítés, általában gyenge hidak előtt találsz ilyen tablát.
Köszi.
Akkor megengedett legnagyobb össztömegnél a forgalmiban bejegyzett maximális tömeget kell vennem. Nem hajthatok be egy 10 tonnás övezetbe akkor sem, ha éppen csak 8 tonnát nyom a kocsi, de nekem 12 t van bejegyezve. Ha jól értem.
Nála csináltam a C-t és E-t, jó csóka.
Én sem, de mostmár érdekel hogy a szegedieknek milyen erős, ellenálló fülük lehet és hogy ez genetika vagy pedig a környezeti hatások miatt alakul ki.
Sződ-Vác nincs olyan közel Szegedhez.
l) * „Súlykorlátozás” (38. ábra); a tábla azt jelzi, hogy az úton a táblán megjelöltnél nagyobb össztömegű járművel (járműszerelvénnyel) közlekedni tilos;
r) * „Tehergépkocsival behajtani tilos” (43. ábra); a tábla azt jelzi, hogy az útra tehergépkocsival - kivéve a legfeljebb 3500 kilogramm megengedett legnagyobb össztömegű, zárt kocsiszekrényű tehergépkocsit -, valamint vontatóval, mezőgazdasági vontatóval és lassú járművel behajtani tilos; ha a tábla súlyhatárt is megjelöl (44. ábra), csak az ezt meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű járművel tilos behajtani;
Ahova nincs rajzolva teherautó, az minden gépjárműre vonatkozik, illetve az akkori össztömegre, nem a megengedett legnagyobbra.
R-go a 7.5t tábla tiltó hatállyal van az autóbuszra is, feltéve hogy az akkori össztömege meghaladja ezt a 7.5t-t.
Pl a 260 ikarusra is, ami önmagában 12 tonna lehet kb. De egy merci sprinter busz jóval könnyebb, tehát behajthat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!