Mi a különbség a "fék" és "kuplung fék" között?
Erősebben fékez valamelyik?
Melyiket mikor használják?
Ha lassan mész akkor kuplung + fék, különben lefullad a motor. Ha gyorsan akkor fék.
A kuplung + fék nyilván "gyorsabban" fékez mivel teljesen ki van iktatva a motor hajtóereje.
(nincs jogsim)
Tehát ha mondjuk 90-ről akar valaki lelassítani 20-ra mert le kell kanyarodnia, azt hogy teszi meg?
Sima fék addig amíg az adott sebességben még nem kezdene dadogni a kocsi, aztán fék fel és kuplung+fék?
#5: nem. Egyrészt nem várja meg a dadogást, másrészt a féket nem engedi fel, hanem egyszerűen benyomja bal lábával a kuplungot.
Fék+kuplung együttes használata még vészfékezoskor van.
"A kuplung + fék nyilván "gyorsabban" fékez mivel teljesen ki van iktatva a motor hajtóereje."
Meg ugye ilyenkor a motorfék is ki van iktatva, igaz? :D :D :D
Kérdező:
"Tehát ha mondjuk 90-ről akar valaki lelassítani 20-ra mert le kell kanyarodnia, azt hogy teszi meg?"
Attól függ milyenek az út és domborzati viszonyok, milyen a forgalom és hogy ráérek-e.
Ha nincs mögötted senki és baromira ráérsz akkor időben elveszed a gázt, majd motorfékkel ( 1 akár kettő visszaváltással ) minimális fékhasználattal is le tudsz lassítani 20-ra..
Vagy visszaszúrsz egyet, fékezel és bekanyarodsz.
Vagy a kanyar előtt 50 méterres kuplung, satufék, szúrod a kettest és már rúgod is tovább...
Túlkomplikolod ezt a dolgot. Most tanulsz vezetni?
"Meg ugye ilyenkor a motorfék is ki van iktatva, igaz? :D :D :D"
Igen.
Most kezdem a vezetést igen. Ez a fék kuplung még mumus nekem.
Akkor a fékre utólag lehet bármikor kuplungot nyomni ha a vártnál jobban le kell fékezni?
Az én fejemben úgy élt hogy kuplung+fék et mindig csak úgy lehet hogy kuplung először :D ezek szerint tévesen gondoltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!