Miért olyan normálisnak elfogadott szokás a kanyar ívének levágása vagyis a másik sávjának elfoglalása az autósok körében?
Figyelt kérdés
Naponta tapasztalom ahol nincs felfestés, hogy a velem szembejövő nagyrészt az én sávomban veszi a kanyart, lassítani kényszerít engem sokszor szinte állóra lassítok ezek miatt, hogy elengedjem. Párhuzamos kanyarodás lámpás kereszteződésben, 10 autóból 7 aki a külsőben kanyarodna elvileg a belső sávjában teszi ezt gyakorlatilag. De miért? Én ezt nem értem, ez valami szokás ami rendben van és csak én nekem furcsa?2021. febr. 15. 17:38
1/9 anonim válasza:
Ha ennyiszer van ebből problémád, akkor a te íveiddel nem stimmel valami.
Egyszer-egyszer előfordul hogy valaki rossz íven meg, de ha te mindig ezt látod, akkor bizony te akarsz a rossz íven menni :))
2/9 A kérdező kommentje:
1. A tipikus kanyarodni egyáltalán nem tudó! :D A szembejövő esetben mikor leszorítanak az útpadka miatt nem nagyon jöhet szóba, hogy az én ívem nem jó, hisz ha én nem férek fel az útra akkor nyilván nem én vagyok a szembejövő sávjában. A párhuzamos kanyarodáskor szintén nem mehetek át én a belsőben kanyaródó át a külsőbe, hisz ehhez balra kanyarodás közben jobbra kellene kormányozni a kocsit vagy túl hosszan tartani elinduláskor az egyenest. Valószínűleg az lehet a bajotok, hogy ilyen alap szinten nem látjátok felfestés nélkül a pozíciókat. Ami furcsa, szerintem ez valamiféle fogyatékosság lehet, térlátási képtelenség vagy ilyesmi.
2021. febr. 15. 18:45
3/9 anonim válasza:
Azért csinálják, mert így nagyobb kanyarsebesség is elérhető, meg sokkal stabilabb a kocsi.
4/9 anonim válasza:
Nem mondom, hogy soha nem találkozok ilyen sávtartási problémával, de igazából talán hetente ha egy ilyet tapasztalok. Szóval ha már ketten mondjuk, lehet mégis nálad van kicsit alacsonyabban a léc...
5/9 A kérdező kommentje:
Fentebb már elmagyaráztam miért nem lehet az én sávtartási problémám, hisz fizikai lehetetlenség, hogy nekem kell az útpadkán túlra elhagyni az utat, hogy ne húzzon meg a szembejövő de én vagyok a szembejövő sávjában. És azért találkozom vele napi szinten mert állandó útvonalaimról van szó és nem egy két autós csinálja hanem meglepően nagy számú gyökér van. Egyébként most, hogy a nyilvánvaló helyzet ellenére is engem próbáltok meggyőzni arról, hogy az én autóm van valójában a másik sávban számomra egyértelmű, hogy ti is ez a kanyarodásra képtelen, a kanyar valódi ívét nem látó autósok vagytok.
2021. febr. 15. 19:43
6/9 anonim válasza:
Én felfestett jelzéseknél is látom, hogy úgy jönnek velem szembe (tipikusan fehér furgonok és társaik), hogy a bal kerekei teljesen átlógnak a sávomba. Amíg az ilyennek le nem viszi valaki erősebb a tükrét, addig nem fog foglalkozni vele, mert ő munkában van, tehát siet.
7/9 anonim válasza:
En is rendszeresen talakozom a jelenseggel de nem valami nagy titok all mogotte amit majd jol megfejtesz kedves kerdezo. Ezek az autosok egyszeruen tenyleg nem latjak a kanyar normalis ivet ha nincs vonal vagy mindket oldalon futo patka. Vigasztaljon a tudat ha utkoztok a rendorok mindig helyesen savelhagyokent szetbuntetik oket a biztositason felul.
8/9 anonim válasza:
Én is gyakran találkozom ezzel.
Országúton előfordul, hogy valaki autóversenyzőnek képzeli magát és az "ideális" íven megy, de ez ritka.
Ami gyakoribb, hogy a kereszteződésekben balra kanyarodáskor csapják le az ívet, ezt többségében nők csinálják, szerintem egyszerűen nem látják át, hogy milyen íven kéne kanyarodniuk csak azt nézik, hogy hová akarnak érkezni.
9/9 anonim válasza:
ahol felfestés van ott is átjönnek. Aztán meg lesnek tükörtörés van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!