Mi a véleményetek erről a kerékpáros lámpáról?
Nekem kifejezetten tetszik, és nagyban növeli a kerékpáros közlekedés szürkület utáni biztonságát, hogy láthatóan lehet vele irányt jelezni, de kiváncsi vagyok mások véleményére is!
1. Nem hordok sisakot.
2. Drága.
3. A kezeddel kell jelezni.
Egy fejlámpával, egy párszáz forintos villogóval meg láthatósági cuccal többre mész.
1. Az ülésnyeregre is rögzíthető
2. Ez vitathatatlan :)
3. Igaz, viszont az index mégis csak jobban látszik.
Egyébként köszönöm szépen a választ, abszolút jogos. Egyelőre elsősorban magáról az indexelős biciklilámpáról érdekelnek mások véleményei! Természetesen ment a zöld.
Szerintem van akinek tetszik, van akinek nem.
Viszont az lényeges, hogy kerékpáron az index nem helyettesíti a karjelzést.
Tehát ha meg is veszed, továbbra is kézzel kell jelezned.
Dísznek drága, amúgy meg nem sok haszna van.
Ennyi pénzből vehetsz egy normál lámpát és mellé fényvisszaverő ruházatot és annak több értelme van.
Drága és nem helyettesíti a karjelzést és körültekintő kerékpározást.
Ráadásul legfőbb probléma, hogy akár autósnál index, akár kerékpárosnál a karjelzés mindkettő az irány váltási SZÁNDÉKOT kellene jelezze. De sokaknál ez nem szándékot jelez, hanem a tényt közli, hogy ő most és azonnal sávot vált.
Alapból kedvencem, mikor megáll busz, vagy nagyobb jármű, a kerékpáros meg flegmán kiteszi a kezét és már csorog is ugyanazzal a gyökkettő tempóval a kocsi elé.
Arra jó, hogy lássanak...
Az indexet pedig felejtsd el - a hatályos KÖHÉM rendelet szerint kerékpáron nem engedélyezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!