Elmagyaráznátok, hogy a videóban a biciklis miért kért bocsánatot?
https://www.youtube.com/watch?v=iYJAAkQpE5s
Nem értem. Kerékpárral nem lehet körforgalomban haladni? Ha igen, akkor miért nem szállt le azonnal és tolta tovább a járdán ha annyira tapintatos?
Azért emelte föl a kezét, mert észrevette, hogy az autós fékezni kényszerült miatta. És mit látható, az autós a következő kijáraton már el is hagyta a körforgalmat. Vagyis a bringás nem csak a körforgalomban haladónak nem adta meg az elsőbbséget, hanem még az autós jobbra fordulását is zavarta.
Tudod, jobb körökben a normális ember beismeri ha hibázik, és ennek jelét is adja.
"Már nem azért de kis túlzással mellette plusz 1 biciklis is elfért volna."
Hát hogyne, majd hárman közlekednek egymás mellett a forgalmi sávban. Ha kimész Indiába, akkor ott látsz ilyet legközelebb.
Körforgalomban annak van elsőbbsége, aki már a körforgalomban halad, azokkal szemben, akik még nem léptek be a körforgalomba.
Függetlenül attól, hogy autóval, biciklivel, motorbiciklivel, traktorral vagy szekérrel van az illető.
a biciklis nem adta meg az elsőbbséget, ezért kért jogosan bocsánatot.
ettől független vicces, hogy előbújt pár kommentelőből ismét a biciklisgyűlölet.
Valahogy fórumon, autóban ülve akkora szájuk van az autósoknak, aztán amikor kiszállnak az autóból, és melléjük gurulok, már nem akkora a szájuk a dagikáknak.
13as, sok helyen, pl itt Angliában legális, sőt, javasolt a ketten egymás mellett tekerés. Pl jobb láthatóság, az autós kénytelen rendesen (sávváltással előzni).
De erről eszembe jutott egy pár héttel ezelőtti eset, mikor én már rég a körforgalomban tekertem, amikor jött egy autó jobbról, s kikiabált, hogy neki volt elsőbbsége, mert ő egyenesen megy. De én már rég bent voltam a körforgalomban, mire ő megjelent...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!