Szomszéd nagy darab köveket tesz az út mellé, sért-e vele szabályt, illetve én ha eltakarítom onnan őket?
#1 vagyok: igazából a területtől függ. Nálunk a legtöbb helyen az úttestig tart a telek, persze jogilag nincs tulajdonodban a kerítés-úttest közötti rész, viszont te tartozol érte felelősséggel és azt csinálsz vele, amit akarsz. Ebből kifolyólag a közteresek sem nyúlnak hozzá. Füvet nem fogják levágni, fákat nem fogják nyírni, télen nem fogják felszórni, stb. Utóbbi esetében konkrétan büntetnek, ha te nem takarítod el a havat és szórod fel. És ahogy bárki nyugodtan ültethet fákat/bokrokat/amit akar, úgy szerintem bárki lerakhat oda köveket is.
Lehet, hogy máshol ez máshogy van, nálunk viszont így, ezért írtam.
" És ahogy bárki nyugodtan ültethet fákat/bokrokat/amit akar, úgy szerintem bárki lerakhat oda köveket is."
Akkor barki el is viheti onnan oket :$
Nálunk a város egyik részén pont volt ilyen probléma. Kötelezték önkormányzatilag, hogy tüntessék el a köveket mert balesetveszélyes.
Nem is olyan régen volt.
Szeged
Én 83-as vacscsöveket ástam le, 13-15 cm-re állnak ki a földből, hogy ne parkoljanak a portám elé, ami -mint ahogy itt már elhangzott- az úttest széléig az én tulajdonom.
Én tudom hol vannak, ha akarom, körbenyírom őket a damilossal, de azki a közeli strandra jönnek, ráballllaaaa.-tak.
Hiába hívtak rendőrt -a rendőr közölte, hogy az úttest széléig bizony magánterület, úgyhogy csend van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!