Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Szomszéd nagy darab köveket...

Szomszéd nagy darab köveket tesz az út mellé, sért-e vele szabályt, illetve én ha eltakarítom onnan őket?

Figyelt kérdés
Kertes családi házak vannak sorban egy kis közúton amin egy auto fér csak el. Na már most ha szembejön egy autó olyankor mindig félig le kell menni az aszfaltról mindkét autósnak hogy el tudjanak haladni egymás mellett. Na most az egyik szomszéd kb két focilabda nagyságú követ tett ki, gondolom azért hogy az ő füvét ne tapossák le az autók.
2021. jan. 1. 06:58
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
1%
Nem sért vele szabályt, a ház előtti terület egészen az úttestig az ő portája és azt csinál vele, amit akar. Az ilyen szarrágókkal nem lehet mit csinálni sajnos.
2021. jan. 1. 07:07
 2/18 anonim ***** válasza:
79%
Dehogyis, a portahatáron (kerítés) kívül az közterület. Én bedobnám az udvarára vagy elvinném csak úgy sunyin, hátha ért belőle. A rossz szomszédság se jó.
2021. jan. 1. 07:17
 3/18 anonim ***** válasza:
88%
Igen, az utcai kerítésig vagy ahogy az előző írta, a telekhatárig rendelkezhet.
2021. jan. 1. 07:30
 4/18 anonim ***** válasza:
85%
Be kell jelenteni a közterület felügyelőknek, vagy falun az önkormányzatnak, hogy a közút mentén veszélyes akadályok vannak, majd ők hivatalból eltakarítják.
2021. jan. 1. 07:37
 5/18 anonim ***** válasza:
4%

#1 vagyok: igazából a területtől függ. Nálunk a legtöbb helyen az úttestig tart a telek, persze jogilag nincs tulajdonodban a kerítés-úttest közötti rész, viszont te tartozol érte felelősséggel és azt csinálsz vele, amit akarsz. Ebből kifolyólag a közteresek sem nyúlnak hozzá. Füvet nem fogják levágni, fákat nem fogják nyírni, télen nem fogják felszórni, stb. Utóbbi esetében konkrétan büntetnek, ha te nem takarítod el a havat és szórod fel. És ahogy bárki nyugodtan ültethet fákat/bokrokat/amit akar, úgy szerintem bárki lerakhat oda köveket is.

Lehet, hogy máshol ez máshogy van, nálunk viszont így, ezért írtam.

2021. jan. 1. 08:43
 6/18 A kérdező kommentje:

" És ahogy bárki nyugodtan ültethet fákat/bokrokat/amit akar, úgy szerintem bárki lerakhat oda köveket is."

Akkor barki el is viheti onnan oket :$

2021. jan. 1. 08:59
 7/18 Vortrex ***** válasza:
53%
Én azt javaslom vidd el onnan nyugodtan, ha van egy kis szerencséd, még pofán is ver utána.
2021. jan. 1. 09:00
 8/18 anonim ***** válasza:
27%
#6 Nem tudom ez poén volt-e, de a "bárkit" nyilván úgy értettem, hogy bárki a saját portája előtt. Másoké előtt nem.
2021. jan. 1. 09:25
 9/18 anonim ***** válasza:
92%

Nálunk a város egyik részén pont volt ilyen probléma. Kötelezték önkormányzatilag, hogy tüntessék el a köveket mert balesetveszélyes.

Nem is olyan régen volt.

Szeged

2021. jan. 1. 09:50
 10/18 anonim ***** válasza:
14%

Én 83-as vacscsöveket ástam le, 13-15 cm-re állnak ki a földből, hogy ne parkoljanak a portám elé, ami -mint ahogy itt már elhangzott- az úttest széléig az én tulajdonom.

Én tudom hol vannak, ha akarom, körbenyírom őket a damilossal, de azki a közeli strandra jönnek, ráballllaaaa.-tak.

Hiába hívtak rendőrt -a rendőr közölte, hogy az úttest széléig bizony magánterület, úgyhogy csend van. :)

2021. jan. 1. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!