Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mikor van értelme gumisnál...

Mikor van értelme gumisnál gumit javíttatni?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

10000 ft-os gumit amin még van futó felület (5-6 mm) van értelme elmenni gumishoz defektet javíttatni? Vagy inkább vegyek újat?

2020. dec. 24. 15:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

#10 Kérlek linkeld nekem ezt, miszerint a "4mm-es gumi ugyanúgy teljesít, mint a 7mm-es". Mert egyrészt ez fizikai képtelenség (mélyebb mintázat = több vízkiszorítás = jobb teljesítmény), másrészt ha a 7mm és 4mm ugyanaz, akkor a 3mm, a 2mm, de még az 1mm is ugyanolyan kellene, hogy legyen. Ha 40%-os kopás nem eredményez teljesítményromlást, akkor a 80% sem - a te elméleted szerint.

Várom a linket.

2020. dec. 25. 07:19
 12/19 anonim ***** válasza:
2020. dec. 25. 07:24
 13/19 anonim ***** válasza:
0%

De ez még mindig a nyári gumiról szól jóember. :DDDDDDDD A nyári gumi témán már régen túl vagyunk, de a "beszélgetés" a téli gumiktól indult. Én kezdetektől a téli gumikról beszéltem. Nem tudom mi nem világos ezen.

Ui: ebben egy szó sem esett arról, hogy az 1.6mm-es gumi olyan jól teljesítene, mint a 4mm-es. Itt csak annyit mond, hogy STATISZTIKAILAG nincs kimutatható eltérés. Azaz, nincs több baleset 4mm alatti gumikkal, mint 4mm fölöttiekkel. Hát persze hogy nincs basszameg, hisz az emberek jelentős része lecseréli 4, de maximum 3mm-nél. Jóhogy nincsenek balesetek ennél kopottabb gumikkal, hisz nem is nagyon vannak forgalomban ilyen gumik. Irreális összevetés, mert minden 100 jó állapotú szettre jut talán 5 rossz állapotú. Így nem nehéz STATISZTIKAILAG semlegesnek maradni... de attól a teljesítmény még rosszabb.

2020. dec. 25. 07:47
 14/19 anonim ***** válasza:
40%

Te tényleg ennyire ostoba vagy? A michelint mikor érdekelte a közúti statisztika? Saját vizsgálataik vannak, saját statisztikával. Ők maguk tesztelik a koptatott gumikat. Ezeknek a statisztikájáról beszél!

Nincs kimutatható különbség az új és a kopott gumik teljesítménye között.

Tökmind1 hogy téli vagy nyári. Amíg a kopásjelzőt nem éri el, a koptatott gumi ugyanúgy teljesít mint az új.

2020. dec. 25. 08:02
 15/19 anonim ***** válasza:

“ Hát persze hogy nincs basszameg, hisz az emberek jelentős része lecseréli 4, de maximum 3mm-nél. ”

Az emberek jelentős része azt sem tudja, hol kell olajat utántölteni. Láttam már a kuplungharangban is olajat, mert az öreg trasporternél van egy kémlelőnyílás (holtponti jelhez) ledugózva.

Az emberek nagy többsége akkor cserél, ha szól neki a szerelő hogy már jelzőn van, vagy kirepedezett.

2020. dec. 25. 08:45
 16/19 anonim ***** válasza:
0%
#15 Igen, és a szerelők általában szólnak 3-4mm-nél, mert ha lecseréltetik az ügyféllel a gumikat, akkor az nekik bevétel. Kösz, hogy engem igazolsz.
2020. dec. 25. 09:47
 17/19 anonim ***** válasza:
De jó, hogy megint az értelmesek válaszok vannak lepontozva...
2020. dec. 25. 15:22
 18/19 anonim ***** válasza:

16. Ez nem igazol, meg nem is hazudtol téged. Szerelője válogatja.

Nekem még egy sem szólt túl korán, de simán el tudom képzelni, hogy mások hamarabb megkongatják a vészharangot.

2020. dec. 25. 19:24
 19/19 anonim ***** válasza:

Van értelme gumisnál javíttatni. 2-3 ezerből megvan és azzal ugyan úgy el lehet közlekedni éveket. Nem csak egy szezonra szól a javítás.

Nekem szög állt bele kb 6mm-esen. 3mm-nél cseréltem, addig 3 évet használtam miután megjavította a gumis. Nekem nem gumikukaccal csinálta hanem rendes tapasszal amit vulkanizált.

Nyári guminál 2mm-ig simán el lehet menni, max esőben óvatosabban vezetsz. Szárazon semmi különbség.

Télinél is igazából azért javaslom a 3 mm-nél cserét, mert alatta már gázos lehet ha leesik a hó. Mondjuk idén még nem volt hó.

2020. dec. 26. 20:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!