Kinek van elsőbsège?
3 sávos út. (váci út árpád hìd után lehel tèr felè)
szèlső, illetve belső sávból mindketten közèpre akartunk sorolni.
èn úgy gondolom effektìven belső sávnak van elsőbbsège.
monjuk nállam ha pl belső sávban vagyok, ès a másik előrèbb van akkor neki adok elsőbsèget, mert nem biztos hogy látja az indexet, vagy holttèrben vagyok....
szerintetek?
picit más, mert az előrèbb lèvőnek van, he egymás mellet vannak akkor van a jobra tartás
"monjuk nállam ha pl belső sávban vagyok, ès a másik előrèbb van akkor neki adok elsőbsèget"
a mai nap ez volt a szitu èn voltam előrèbb akkor viszont nekem lett volna elsőbbsègem, ha agyvonal akkor viszont a külső....
Aki sávot vált, irányt változtat, köteles elsőbbséget adni a sávon belül (egyenesen haladónak).
Három sávos úton az már lehet kérdés, mi van akkor, ha a jobb, és a bal oldali sávból is a középsőbe tartanak.
Jobbkéz szabályt, vagy a kanyarodási szabályt kell alkalmazni?
Nem mindegy, mert ellentétes a sorrend... a jobb sávból bakra kanyarodik, de a bal sávban haladónak jobbról érkezik
na hát igen..... ezzel voltam ott èn is gondba hogy
1:èn tudok valamit, de az jó e?
2:a másik is ugyan úgy tudja mint èn?
ès erre a szitura szoktam azt mondani hogy jobb előzèkenynek lenni mert max lemondok egy elsőbsègről, ami nem is járna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!