Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mi a véleményetek a romániai...

Mi a véleményetek a romániai közlekedéskulturárol?

Figyelt kérdés
2010. aug. 6. 20:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%

kataszrófa ..

annál már csak a török "jobb", ahol még a körforgalomban is simán szembe jönnek veled, de románia sincs ettől messze

2010. aug. 6. 20:12
 2/11 anonim ***** válasza:
Ilyen brutál? Én még nem voltam kint mint sofőr, csak régen mint nézelődő, de már nem emlékszem! :D Tud valaki valami videót linkelni? :D
2010. aug. 6. 20:31
 3/11 Beviz Elek ***** válasza:
91%

Egy éve van jogsim, azóta 3* voltam Romániában. A közlekedés az katasztrófa! Volt, hogy 80-nal mentem lakott területen belül (mert a kamiont feltartottam 60-nal!!), de még ez is lassúnak bizonyult, mivel több kamionos kanyarba elkezdett előzni! Szóval muszály volt tartsam a tempót, hogy ne azért okozzak balesetet, mert feltartom a forgalmat...

Amikor utoljára voltam, 4* fordult elő, hogy kanyarban reflektorozott a szembejövő kamionos. Ilyenkor beletapostam a fékbe, mert rendszeresen azt jelentette, hogy előzik és ha nem lassítok, akkor nem fér be a szembejövő. Ugyanez többször egyenesben is előfordult.

Több olyan város van, ahol nincsenek felfestve a sávok. Sokszor megy 3 autó 2 sávban.

Az utakról ne is beszéljünk, mert azok vagy nagyon jók, vagy nagyon rosszak!

2010. aug. 6. 21:07
 4/11 jamesbond válasza:
94%
Miért, van?
2010. aug. 7. 07:36
 5/11 A kérdező kommentje:
Miért van?:)) Tied a pont
2010. aug. 7. 09:20
 6/11 anonim ***** válasza:
89%

Otthon csináljanak ezt, amit akarnak, de sajnos, ha nálunk vendégeskednek, akkor még durvábbak.

Kihasználják, hogy nehezen büntethetőek, a rendőrség nem tudja behajtani a bírságot.

2010. aug. 7. 09:22
 7/11 anonim válasza:
100%

en romaniaban elek :(

az siralmasak, de nem mindenhol...ez az onkormanyzattol fugg... Az unokatesom csinalta a jogsit es a rendor azt mondta neki: "Ha maganak is megadom a jogositvanyt, akkor mar tenleg nem lehet kozlekedni Nagyvaradon" ... szerintem ebben a mondatban minden benne van... A gyorshalytas meg tenleg megszokott errefele...szoktam is neha figyelni, h a magyar rendszamtablas soforok sokkal nyugodtabban vezetnek... a rendorok meg szinte semmit nem tesznek annak erdekeben h jobb legyen a kozlekedes...neha neha merik radarral az embert, de annyi. Illetve novemberben elkezdik leallitani az embereket, h a karacsonyra szedjek ossze az ajandekra valot :P

2010. aug. 9. 02:01
 8/11 Beviz Elek ***** válasza:
100%

A családunk nagyrésze Erdélyben él. Nagybátyám Székelyudvarhely mellett lakik és beszélgettünk a témáról (mert erőteljesen kapaszkodtam mellette és csodálkoztam, hogy még nem vették el a jogsiját).

Nekem azt mondta, hogy lehet neki taposni, mert nem nézik szigorúan, de ha hülyeséget csinálsz, akkor elég keményen elővesznek és nem úszod meg annyival mint itt.

A traffipaxról pedig annyit, hogy: Ha itt mérnek, akkor 10 autósból 3 jelez, hogy vigyázzunk. Ha Romániában mérnek, akkor 10 autósból 7 jelez.

2010. aug. 10. 00:39
 9/11 anonim válasza:

Mint barmelyik orszagban ott is vannak idiota soforok! De valoszinu, h egy magyaro-i sofornek tulsagosan gyorsnak fog tunni a kozlekedes. Megszokas kerdese... Viszont sokkal tobb a trafipax mint Magyaro-on. Es legalabb a szembejovo soforok bejeleznek az elovigyazatos vezetesre.

Sokkal inkabb a zonatol figg a vezetesi stilus. Szekelyfoldon elegge nyugis, Erdely mar zavarosabb es a legszornyubb resz az Bukarest es kornyeke.

2010. aug. 11. 18:40
 10/11 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem is írták katasztrófa!

Erdélyben a kanyargós úton, beláthatatlan kanyarokban ,záróvonal ellenére, úgy előznek, hogy nem igaz.

Mikor ott voltam egy furgon utánfutóval egyenes szakaszon több mint 120-al előzni kezdte az előtte haladó autókat, és az autók között 20-30 méter hely volt,de sosem tért vissza a saját sávjába végig a másik oldalon ment, aztán egy kanyarban majdnem egy terepjáróval frontálisan ütközött.Fékezett és bevágott egy másik autó elé,így úszta meg.

Meg persze a terepjáró időben megtudott állni.

Egy hétig voltunk ott, egy ismerősnél és ottlétünk alatt történt egy halálos baleset,6-an haltak meg,két kisbusz ütközött és egy fára csavarodtak.

Akkor ezen az úton ahol a baleset történt minket is majdnem leszorított egy román BMW,előzött és persze jöttek szemből de őt ez nem zavarta, aztán ahogy visszajött a saját sávjába a hátsó rész majdnem lenyomott minket.

A kamionok gond nélkül előznek, vontatmánnyal is.

A faluk közötti út szakaszokon 5-6 méterenként van emlékhely, balesetek miatt.

Folytassam még??

2010. aug. 15. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!