A motorosok miért úsznak meg mindent büntetlenül?
"Ez ilyen" - ahogy mondani szokták...
Jómagam - autóval - folyamatosan gyorshajtok, nem ritkán 200-230 km/h környékén haladok pályán.
Főúton, városban sem tartom be a korlátozásokat.
Odafigyelek a jelekre (VÉDA, villogó autósok, gyanúsan parkoló, potenciális mérőautó), így szinte soha nem mérnek be.
Utoljára 1 éve kaptam egy csekket (fáradtan, nyaralásból haza benéztem egy VÉDA-t), illetve olyan 2 éve egyet Ausztriából.
Édesanyám szerintem életében 4x lépte túl a sebességet, 2x jött a csekk, egyszer kiszedte a mozgó mérőautó, amivel én kilométerek százezrei alatt sem találkoztam.
A még nem megválaszoltakra adnék válaszokat:
* Egykerekezés: FORGALOMBAN még egyszer sem láttam ilyet. Biztosan van 1-2 elvetemült jómadár, de hogy tömegek nem csinálják ezt, ebben egészen biztos vagyok.
* Túl hangos motor: Azért gyakoribb jelenség, mert autóknál nem szokás átalakítani a kipufogót, mivel macerásabb és sokba is kerül. Hogy nem büntetik, annak prózai oka van: Hangosságra nem szoktak ellenőrzéseket tartani, így maximum akkor intézkednek ezügyben, hogyha azt valaki bejelenti ÉS kimennek ellenőrizni ÉS még ott találják a motorost ÉS műszert is vittek magukkal, hogy hitelt érdemlően ellenőrizni tudják a motor hangosságát (elég sok az "és"), egyéb esetben csak megkérhetik rá, hogy ne zajongjon, feltéve, hogy más közúti szabályt nem szegett meg a rendőrök előtt. A hangosság méréséhez még annyit tennék hozzá, hogy a környezeti zajok bezavarnak, így nem feltétlenül lehet mindenhol hiteles mérést elvégezni.
Mert neki robogniuk kell, hogy had lobogjon a hajuk, és érezzék a szabadságot:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!