Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Lehetséges, hogy fogok kapni...

Lehetséges, hogy fogok kapni csekket piroson áthajtásért?

Figyelt kérdés

Tegnap este Budapesten voltam, nem ismerem a környéket és 1 utcával hamarabb tértem le, mint ahogy a GPS mutatta, de már későn vettem észre, gondoltam nem gond, hisz újratervezi az utat. Egy egyirányú utcába mentem bele, melynek a végén egy közlekedési lámpa van. 22:25 körül értem oda és 22:32ig piros volt, az összes többi lámpa működött amire rá láttam, ez viszont végig piros volt. Mikor az összes lámpa piros lett amire ráláttam, és senki sem jött akkor elindultam piroson, egyszerűen beleuntam a várakozásba, fáradtan. Senkit sem veszélyeztettem. Tudom, ez nem mentség, de mégsem állhatok egy helyben órákon keresztül ha elromlott a lámpa, és tolatni se tudok.

Az eset itt történt: [link]

Tudom jól, hogy mit mond a kresz, hogy ezért büntetés jár, ha jól tudom 50 ezer forint. Kamerákat nem láttam, vaklamint a google képeket nézve sem látok. Gondolom ti jobban ismeritek a helyzetet pesten, van e olyan, hogy kiküldik a büntetést, objektív felelősség vagy bármi ilyesmi? Szlovákiai vagyok. Tuzdom, jogos és meg is érdemlem ha megbüntetnek, nem kell szidni miatta. Csak azért kérdezem, hogy számítsak e rá, valamint, hogy félre e tegyek egy bizonyos összeget erre a "célra".

2020. aug. 23. 12:13
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Ezekben a lámpákban szenzor van, valószínűleg nem gurultál rá, azért nem váltott. Ha nem látta rendőr aki utánad ment az eset után, nem fognak utólag büntetni.
2020. aug. 23. 12:19
 2/8 anonim ***** válasza:
86%
Ha nem állsz a vonalhoz, az érzékelőhurok fölè, nem kapsz zöldet egyhamar. Kis forgalmú iranyokban ez minden országban bevett megoldás, hogy feleslegesen ne akassza meg a főirányok forgalmát a mellékirány zöldfázisa.
2020. aug. 23. 12:36
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi az infót, ezt sajnos nem tudtam.
2020. aug. 23. 12:42
 4/8 A kérdező kommentje:
A fehér vonal előtt álltam meg egy kicsivel, ezek szerint nem mentem eléggé előre sajnos.
2020. aug. 23. 12:44
 5/8 anonim ***** válasza:
49%

Objektív felelősség körébe tartozik, tehát ha volt ellenőrzés, akkor kiküldhetik utólag az üzembentartónak az 50 ezres csekket.

De a tapasztalataim szerint nagyon ritka az ellenőrzés, egy ilyen külvárosi jelentéktelen lámpánál szinte 0 az esély, hogy ellenőriznék.

Valószínűleg megúsztad.

2020. aug. 23. 13:01
 6/8 anonim ***** válasza:
40%
Sajnos a forgalomirányító lámpák elhelyezése nem passzol a megállási vonallal, túl közeli. Ezért sok autótípusból csak előrehajolva, ráfeküdve a kormányra lehet látni. Alacsonyabbra viszont nem helyezhetik el a kamionok és a buszok magassága miatt. Ezért jó az amerikai elhelyezés, a lámpák a kereszteződés túloldalán láthatók.
2020. aug. 24. 06:37
 7/8 anonim ***** válasza:
6-ost kiegészítem: a képen viszont jól látható az oldalt elhelyezett lámpa, az úttest fölötti is kellő távolságra van a megállási vonaltól. Előbbi megjegyzésem nem erre a helyre értendő.
2020. aug. 24. 06:44
 8/8 anonim ***** válasza:
sztem nem kapsz. ott nincs ilyen kamera, meg nem àllìtottak...
2020. aug. 25. 00:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!