Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ma baromi nagy baromságot...

Ma baromi nagy baromságot csináltam, milyen következménye lehet?

Figyelt kérdés

A mai napon egy hatalmas ostobaságot csináltam a volán mögött. Egy alárendelt útvonalról szerettem volna kikanyarodni főútvonalra. Kissé forgalmasabb volt az átlagnál a főút. Egymást érték be a gépjárművek. Nagyjából 5 percet álltam ott mire találtam egy lyukat ahol beférhetek. Jött egy fehér színű gépjármű és az volt a tervem, hogy mikor velem egyvonalba ér, elkezdek kikanyarodni így mögé becsúszok, a mögötte érkező gépjármű elé pedig még kényelmesen beférek.

Igen ám, viszont nem jól mértem fel a távot így mikor megindítottam a kocsit még az eleje ért ide mire én is nyomtam egy satut, a fehér gépjármű pedig elrántotta a kormányt és befarolt a szembesávba keresztben. Vagyis nem is befarolt, inkább úgy fogalmaznék, hogy egy baromira rutinos sofőr perfekt egyvonalú megfordulását lehetett látni baleset elkerülése végett.

Elkezdte kiabálni, hogy "mi a f**z van".

Ha nem lett volna olyan nagy a mögöttes forgalom akkor Legszívesebben megálltam volna visszafordulni és elnézést kérni, de végül lassan tovább csorogtam. Néztem direkt a visszapillantót, hogy nem e jön utánam, mert akkor lehúzódtam volna kicsit odébb, hogy megbeszéljük,de nem láttam.

Gondolom utána a forgalom miatt nehezen tudott megfordulni.

Ha véletlenül fedélzeti kamerája van és felviszi a rendőrségre akkor mire számíthatok?

Az a baj, hogy nem ismertem a csávót, abban sem vagyok biztos, hogy ide valósi, mindenesetre helyi fb csoportokat is figyelem és ha szemet szúr, hogy kiír valaki valami ilyesmit akkor ráírok és valahogy mindenképpen elnézést kérek tőle.

Baleset nem történt egyébként.

Csak tényleg lelkiismeret furdalásom van, hogy nem álltam meg megbeszélni vele a dolgokat. Soha nem csináltam még ekkora hülyeséget és hát rettegek is egyúttal, hogy az alig 2 éves jogsim oda lesz.

2020. aug. 10. 16:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
22%
10-es, látom a kifogást megtalálod te is mindenben ahol ki lehet bújni a felelősség alól. Tipikus esete vagy azoknak akik rányitják az ajtót a másik autóra, aztán cetli nélkül ott hagyod, mondván meleg is van, a festék is csak kicsit pattant le, és különben is legközelebb 10 centivel beljebb álljon. Valószínű ha elgázolsz egy gyalogost is továbbhaladsz, hiszen forgalmas úton hogy állnál már meg? Ki hallott még ilyen nonszensz dolgot, hogy forgalmas úton megállni hogy ellenőrizzem a másikat akit én kényszerítettem veszélyes manőverre... Újra leírom, semmi probléma nincs azzal ami történt, balszerencsés nap a kérdező számára, mindenki járt már hasonlóképpen, de azért ilyen esetekben vannak alap dolgok, amik nem az erkölcsről szólnak, hanem sokkal inkább arról hogy önmagam megnyugtatásaképp megállok és megbizonyosodok arról, hogy minden rendben.
2020. aug. 10. 18:23
 12/17 anonim ***** válasza:
74%

#11 Ember ne legyél már ekkora buzgó mócsing házmester, mert a hozzád hasonlókat meg mindenki fejbe verné legszívesebben.

Ha van egy maroknyi agyad is gondolkozz már el! Persze csak ha megy!

Itt ez a szituáció. K.va forgalmas az út, mindenki haladni akar. A kérdező elkövet egy hibàt, oké tanul belőle, de ekkora forgalomba mit csináljon??? Tovább ment a másik fél? Hogy ment volna utána akkora dugóban??? Hova fordult volna meg??? Miért álljon meg, ha a másik továbbment?? Te végiggondoltad ezt a baromságot amit ideböfögtél amúgy? Hibázott egyet, de a másik fél vélhetően egy hirtelen mozdulattal meg is fordult és ment tovább, meg szidta is állítása szerint, bár az nincs előttem, hogy hogyan sikerült ezt meghallania, amikor hirtelen volt az egész gondolom, meg ment is tovább mindkét fél, egyik erre másik arra. Mellesleg ha megállt volna (aminek a leírtak alapján tényleg semmi értelme nem lett volna), akkor a mögötte lévők kezdték volna szidni még a nemtom mit is, meg idegből úgy kikerülte volna valaki, hogy lehet abból lett volna baleset. Tényleg valami súlyos elmebajod lehet, ha ilyen szinten megszállott módon házmesterkedsz, meg szabályokról, erkölcsről papolsz.

Ébredj már fel, ez a valóság. Mindenki idegbeteg az utakon, múltkor egy busz megállt a zebránál, hogy átengedjen egy részeg gyalogost, aki végül nem ment át, csak a zebra melletti oszlopot támasztotta, de a busz mögött mindenki elkezdett vadul dudálni, meg ordibálni a sofőrnek, hogy “minek álltál meg te f.sz huzzál már”. Ennyit erről. Mindenki állandóan siet mindenhova, mintha annyira fontos ember lenne. Szted egy indexelés nélkül haladó BMW-st, aki a záróvonalon megelőz téged, érdekli, hogy felfordulsz-e vagy sem? Amit a kérdező leírt, napi szintű eset, már eleve onnan látszik, hogy nem rossz ember, hogy lelkiismeret furdalása van. Sokan egy ilyen miatt egy percig sem aggódnának, mások meg röhögve mesélnék haveri körökben. Màr az becsületre méltó, hogy aggódik.

Egyébként meg képzeld el, gondolom a pszichológia nem megy neked, csak a papolás, de van olyan, és sajnos gyakori, hogy valaki egy balesetnél, vagy bármilyen esetnél, amikor segítségéet kiabálnak annyira leblokkol és megijed, hogy inkább elfut, vagy igyekszik nem észrevenni. Ez nem azért van, mert egy gerinctelen, hanem mert sokkot kap/rástresszel a szituációra és bepánikol, ezért így reagál. Ezzel nem tudsz mit csinálni. A többség nem tudja kezelni a pánikhelyzeteket.

2020. aug. 10. 19:15
 13/17 anonim ***** válasza:
28%
Kérdező, csak egy tipp: ha ez egy egyébként jól belátható kereszteződés, nyugodtan kanyarodj ki úgy, hogy előbb a balról érkezőknek adsz elsőbbséget, kicsorogsz a felezővonalig és ott várod meg, hogy jobbról legyen egy lyuk. Természetesen ilyenkor is figyelni kell a jobb oldalról érkező kanyarodó forgalomra. Ha valaki balról odaér, feltartod ugyan, de az elsőbbségadás fogalmába az akadályozás a közhiedelem ellenére belefér. És azért lássuk be, nagyon sűrű forgalomban a főútvonalon haladók részéről is elvárható kompromisszum ez.
2020. aug. 10. 20:36
 14/17 A kérdező kommentje:

#13 Csak ezzel az a baj, hogy a jobbról érkező azt fogja hinni, hogy kikanyarodok elé és ki tudja milyen manőverbe kezd. Annak is könnyen lehet ugyanez a vége.

Most is hasonlót terveztem. Balról érkezőket elengedtem majd megindultam belekalkulálva a jobbról érkezőt, csak a jobbról érkező kicsit lassabban ért ide mint terveztem vagy igazából nem tudom mi történt, elég nagy hévvel jött eleinte, szerintem befékezhetett már akkor mikor megindítottam a kocsit mert ha egyenletes tempóban halad, akkor a kocsim orra pont mögé kellett volna becsússzon.

Ezt a módszert korábban többször alkalmaztam forgalmasabb útszakaszon, hogy balról érkezőket elengedem majd amikor a jobbról érkező már elég közel van ahhoz, hogy ne zavarjam akkor megindulok és pont mögé becsússzak. Eddig gond nélkül sikerült mindig, most valószínűleg vagy elszámoltam vagy ő ijedt meg és nyomott egy féket ezért nem jött ki a táv.

Mindenesetre már megtörtént, utólag hiába magyarázkodunk mi lett volna helyes, szerencsére baleset nem történt, az eset pedig jó volt tanulságnak, hogy ez rossz módszer.

2020. aug. 11. 00:38
 15/17 anonim ***** válasza:
84%
Közbe látom törölték az erkölcsről papoló kissé elmebeteg valaki válaszát. Pedig vicces volt, de ezek szerint az adminok is látták, hogy annyit ér :D
2020. aug. 11. 06:28
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
Cserbenhagyás... Akár a jogsi is ugorhat..
2020. aug. 16. 16:59
 17/17 A kérdező kommentje:

Nem történt semmi.

Nem is hallottam felőle se többet.

2020. aug. 16. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!