Ma baromi nagy baromságot csináltam, milyen következménye lehet?
A mai napon egy hatalmas ostobaságot csináltam a volán mögött. Egy alárendelt útvonalról szerettem volna kikanyarodni főútvonalra. Kissé forgalmasabb volt az átlagnál a főút. Egymást érték be a gépjárművek. Nagyjából 5 percet álltam ott mire találtam egy lyukat ahol beférhetek. Jött egy fehér színű gépjármű és az volt a tervem, hogy mikor velem egyvonalba ér, elkezdek kikanyarodni így mögé becsúszok, a mögötte érkező gépjármű elé pedig még kényelmesen beférek.
Igen ám, viszont nem jól mértem fel a távot így mikor megindítottam a kocsit még az eleje ért ide mire én is nyomtam egy satut, a fehér gépjármű pedig elrántotta a kormányt és befarolt a szembesávba keresztben. Vagyis nem is befarolt, inkább úgy fogalmaznék, hogy egy baromira rutinos sofőr perfekt egyvonalú megfordulását lehetett látni baleset elkerülése végett.
Elkezdte kiabálni, hogy "mi a f**z van".
Ha nem lett volna olyan nagy a mögöttes forgalom akkor Legszívesebben megálltam volna visszafordulni és elnézést kérni, de végül lassan tovább csorogtam. Néztem direkt a visszapillantót, hogy nem e jön utánam, mert akkor lehúzódtam volna kicsit odébb, hogy megbeszéljük,de nem láttam.
Gondolom utána a forgalom miatt nehezen tudott megfordulni.
Ha véletlenül fedélzeti kamerája van és felviszi a rendőrségre akkor mire számíthatok?
Az a baj, hogy nem ismertem a csávót, abban sem vagyok biztos, hogy ide valósi, mindenesetre helyi fb csoportokat is figyelem és ha szemet szúr, hogy kiír valaki valami ilyesmit akkor ráírok és valahogy mindenképpen elnézést kérek tőle.
Baleset nem történt egyébként.
Csak tényleg lelkiismeret furdalásom van, hogy nem álltam meg megbeszélni vele a dolgokat. Soha nem csináltam még ekkora hülyeséget és hát rettegek is egyúttal, hogy az alig 2 éves jogsim oda lesz.
Ha nem történt baleset, akkor a jogi következmények miatt ne aggódj, nem lesz semmi. Valószínűleg az útja további részében kiidegeskedte magát, otthon elmesélte, másnap elfelejti. Elég nagy hiba volt, de megesik az ilyen, ezt a másik fél is tudja.
Megértem a lelkiismeret-furdalásodat, de próbáld meg túltenni magad ezen, mert amíg ezen gondolkozol, addig kevésbé figyelsz másra (vezetésre is), így nagyobb eséllyel hibázol ismét. Vond le a megfelelő tanulságot a dologból, és legközelebb inkább kétszer is gondold át, hogy mikor indulj! :)
Köszönöm az eddigi válaszokat.
#1 Nagyon remélem, hogy így lesz. Ebben reménykedek én is, hogy kiidegeskedi magát, abszolút nem tűnt egy idegbeteg alkatnak. Meg gondolom utánam jött volna ha annyira piszkálta volna a fülét.
Mindenesetre tényleg sajnálom, hogy ilyen élményben részesítettem, nekem is okoztak már majdnem balesetet, kurvára nem kellemes érzés.
Mindenesetre ez egy hatalmas tanulság volt és ezután inkább várok 1 óra hosszát a kihajtásra mintsem balesetet okozzak. Valószínűleg holnapra én is elfelejtem (inkább attól félek mikor kopogtat a rendőrség), meg vezetés közben azért nem szoktam nagyon agyalgatni, végig az útra koncentrálok. Most sajnos nem sikerült :(
#2 Az még hagyján, de azért reménykedek benne, hogy ennyi se lesz. Helyette inkább a sofőrrel szeretnék találkozni és elnézést kérni tőle, bár tényleg nem tudom ki lehetett az.
Úgy értettem, hogy HA van kamerája (esély minimális) és HA tesz feljelentést (esély minimimális)
Minimális x Minimuális = (majdnem) nulla
Szóval nagyon ne fss. Az viszont dicséretes, hogy gyötör a lelkiismeret ez reméljük a garanciája annak, hogy legközelebb jobban odafigyelsz.
Feloldozlak fiam, a Zatya a Fijú és a Zentlélek nevében. És most térdelj le... :)
"Szerintem a leggerinctelenebb ilyenkor csak úgy "elcsorogni".."
Amúgy nem. A tök átlagos emberek mind elcsorognak. A szakmám miatt csomó balesettel találkoztam. Nem az istentelen főgonoszok mennek el, hanem szinte mindenki, még azok is akik előtte esküdöztek, hogy nem fognak.
Ami ugyan undorító viszont az nem igaz, hogy mind gerinctelenek. A többség teljesen normális becsületes ember, csak abban a helyzetben nem képes szembenézni a felelősséggel.
#6 Igazság szerint ilyen meg se fordult a fejembe, hogy egy ilyen manőverben meg tud sérülni az illető.
Azért remélem, hogy csak nem. Egy kövérebb emberke ült a volán mögött, nem egy törékeny alkat.
De egyébként igazad van, erről valóban nem bizonyosodtam meg, hogy minden rendben van e vele és az ijedtségtől nem e kapott e egy infarktust vagy a manőverezés után nem e ment neki valaminek/valakinek.
De én azt gondolom, hogy akkor már megtaláltak volna, ráadásul utánam is jöttek végig akik mind látták és csak átszóltak volna, hogy baj történt. Illetve nem is lakok messze a helyszíntől, szirénát csak hallottam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!