Melyik kresz szabály(oka)t nem tartjátok be, és kb mennyiszer?
mi az a kreszabály ami nem érdekel titeket, tehát tudod hogy van, de mégse, akár többször is.Mi volt az utolsó...
felénk van egy kétsávos út. Ahogy fordulok balra először be kell mennem a külső sávba, majd vissza. Elég rosszul van megoldva, na hát én azon átmegyek főképp ha a külsőben vannak. (ez volt az utolsó kresz szabály amit áthágtam)
Azon kívül néha előfordul záróvonal (ez csak körültekintéssel hogy ne másra ráncsam rá a kormányt, ha nem tudok besorolni, mert nem engednek be akkor hagyom és megyek szabályosan.) gyorshajtás(kb10 km/h) kétszer bebambultam és átmentem a piroson. Zebra elsőbbséget nem adtam.
velem kb ezek fordultak elő... és veled....
igazad van....
sajna 10 lehetőség van, de vegyük az útburkolatra, a többség fel van festve.... :) de jó észre vétel pacsi
A sebességhatár fölött szoktam menni 10-20 km/h-val, bár az építkezéseknél, veszélyes helyeknél -ahol sokan abszolút figyelmen kívül hagyják a limitet- pont, hogy szigorúbb vagyok önmagamhoz.
Ezen kívül vadveszélyes szakaszokon van, hogy nem haladok fokozott figyelemmel, megyek tovább úgy,ahogyan addig.
Torlódás esetén megesik, hogy egy nagyobb jármű miatt bent ragadok lámpás kereszteződésben vagy veszélyes helyen.
Ezen kívül a dudát es fénykürtöt nem csak veszélyhelyzet elhàrítására használom, de utólag is szoktam azzal díjazni a rám nézve veszélyes manővereket.
Bringával az érzékelőhurkos lámpáknál nem varom meg, míg tíz perc múlva jön egy autó, amit érzékel a hurok, ilyenkor (és csakis ilyenkor) átmegyek a piroson körültekintés után. Ugyanígy gyalogosként is átmegyek a vasúti atjárón, ha a sorompó tíz percen túl is zàrva tartható és le van zàrva. Tömegközlekedési eszközre oedig felszállok akkor is, ha az indítasjelző szól, mert sokszor nem várják meg annak működtetésével a járművezetők a felszállás befejezését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!