Miért nincs a magyar fénysorompóknak hangjelzése?
Figyelt kérdés
Szerintem sokkal biztonságosabb lenne így a vasúti átjáró.2020. aug. 1. 22:08
1/16 anonim válasza:
Jaja a klasszikus amerikai csengetős sorompó mindent visz!
2/16 anonim válasza:
Nem hiszem, akik egy nagy villogó táblát nem tudnak észrevenni, miért pont a hangot hallanák meg, pláne a jól hangszigetelt kocsiban és/vagy bömbölő zene mellett.
Arról nem beszélve, hogy az átjárók közelében lakók kifejezetten örülnének neki.
3/16 anonim válasza:
nem csak amcsiban van, Horvátországban is van kolomp.
és nálunk is volt, sok helyen még ma is megvan a régi tekerős sorompóknál.
ez az extra feature kikerült a szabványból valamiért
5/16 anonim válasza:
2-es: nem csak autóban közlekednek emberek!
és általában a gyalogosok kerékpárosok akiknek javarészt nincs is semmiféle kresz ismeretük jobban felfigyelnek a kolompra mint a villogásra! (hacsak nincs bedugva a fülbe a zene ugyebár....)
6/16 anonim válasza:
Én inkább azt támogatnám, hogy amikor jön a vonat, akkor a sorompó helyett egy vastag betonfal nyíljon ki az aszfaltból😆😆😆
7/16 anonim válasza:
Ruszkiknál nem példátlan a dolog.
8/16 anonim válasza:
Nálunk a vasúti átjárók szerencsére túl vannak biztosítva, így nem indokolja semmi a hangjelzést. Ha átmész osztrákba, akkor ott például azt sem tudod megmondani, hogy egyáltalán működik-e a sorompó, mert csak egy sötét lámpa fogad és ami döbbenetes, hogy ez számukra azt jelenti, hogy megállás nélkül át is mehetnek. Ehhez képest Mo.-n előrejelző táblák mindenhol, fehér villogó, hogy tudd működik-e a sorompó.
9/16 anonim válasza:
Nincs beszerelve, mert nem kell, szerintem ezért nincs.
10/16 anonim válasza:
Ilyen kellene , akkor mindegy lenne mert ezen nem megy keresztül egy szabálytalankodó sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!