Romániai kresz egyezik a Magyarországival?
Figyelt kérdés
Erdélyben élek, és készülök a kresz vizsgára, és szeretném tudni, hogy van-e különbség a két ország kresz szabályai között, mivel a kresztesz.net oldalon próbálkoztam, és kiábrándúltam, hogy mennyi olyan kérdés van, aminek vezetéshez és forgalomhoz semmi köze, és nálunk akikkel beszéltem azt mondták, hogy itt sokkal egyszerűbb. Akkor mi az igazság?2020. jún. 26. 19:06
1/4 anonim válasza:
A fő elvek azonosak (pl. jobbra tartás, legtöbb elsőbbségadási szabály), de a részletek jelentősen eltérhetnek.
2/4 anonim válasza:
A bécsi közúti közlekedési egyezmény tagja mindkét ország, tehát az alapelvek ugyanazok. A részletekben van jó pár különbség: pl. autóúton Romániában 100, Magyarországon 110 a max. sebesség.
A magyar elméleti vizsgában nem csak kresz kérdések vannak. Van pár kérdés, ami vezetéstechnikai vagy műszaki dolgokra kérdez rá.
A román elméleti vizsgát nem ismerem.
3/4 anonim válasza:
Ha a vizsgát nezzük, a magyarországi és romániai kreszvizsga gyökeresen különbözik egymástól. A KRESZ szabályok hasonlóak, bár van egy-két különbség.
4/4 anonim válasza:
Utánképzési feltárás KRESZ részén, illetve kategória bővítés KRESZ részén szinte garantált hogy rosszul szerepel aki Romániában vizsgázott korábban, vizsgabiztos ismerős mondta több évtizedes tapasztalattal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!