Ha nekem jön mièrt èn vagyok a hibás?
Kövi szitu:
lámpa előtt sávváltás. távolság van, sebessè jó. index megvan, bemegyek a lámpa előtt.nekem az a sáv kellett. bementem vált a lámpa. elhatároztam megállok, mivel nem fèrtem volna be. pici fèk a mögöttem lèvőnek jelezvèn hogy mi a szándèk. picit várok, intenzìvebb, de hogy ne jöjjön belèm kiengedem egy picit, ezèrt vonal mögè kerülök de a zebra előtt vagyok 3 m rel. a mögöttem lèvő padlófèkkel a vonal előtt állt meg, ès majdnem belèmjön. kiszál ès elkezdi mondani hogy èn lettem volna a hibás.... èn közöltem vele hogy amig nem padlófèkezve állok meg előtte addig csendbe lehet maradni, ès szerencsèje hogy kiengettem az autót a lámpánál....
most akkor mit hibáztam, elvègre ha èn nem èrtem volna àt ès nem is èrtem át, akkor neki amúgy is meg kellett volna álnia a vonal előtt... tanács vèlemèny mit hogy kellett volna csinálni?
"pici fèk a mögöttem lèvőnek jelezvèn hogy mi a szándèk"
Ugye tudod, hogy ezt rajtad kívül senki nem értette...
Aki a belső sávban jön, elsőbbsége van (kivéve egy-két esetet, de itt nem erről van szó).
Akkor is elsőbbsége van, ha gyorsan jön.
Akkor is, ha későn fékez.
"pici fèk a mögöttem lèvőnek jelezvèn hogy mi a szándèk. picit várok, intenzìvebb, de hogy ne jöjjön belèm kiengedem egy picit"
Ennyire nem kell óvatoskodni, mert megzavarja a mögötted jövőt. Inkább fékezz folyamatosan.
Ha beléd jött volna, ő lett volna a hibás.
#8 Igen. Ha nem akarsz sárgán átmenni, akkor legyél egyértelmű.
70-es tempónál általában jobb ha átmész. Én ilyenkor még gyorsítok is kicsit inkább.
70-esnél hosszú a sárga, minimum 5 másodperc. Nem voltam ott, de lehet hogy lazán átértél volna a sárgán.
Nem te lettél volna a hibás, de engem is felidegeltél volna, ha bejössz elém és aztán befékezel a sárgánál, amin még simán átértem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!