Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Az öregek tényleg veszélyesebb...

Az öregek tényleg veszélyesebben közlekednek?

Figyelt kérdés
Ok, hogy kevesebb balesetet okoznak de kevesebben is vannak. Úgy lenne jó ha mondjuk 1000 öreget és ezer fiatalt hasonlítanánk össze? Melyik okoz több balesetet?
2020. júl. 24. 21:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Mégis a legtöbb halálos balesetet a fiatalok okozzák.

AZ hogy a parkolóba " hogyan húzzák meg az autóikat és észre se veszik és még sorolhatnám ".

Hát sorolhatnád és tehetnél különbséget a kettő közt, a meghúzás és halálos baleset között.

.

2020. júl. 26. 08:15
 12/19 anonim ***** válasza:
38%

#11: Tegyünk különbséget. Becslésed szerint hány ilyen károkozást, vagy veszélyhelyzetet véd ki helyettük más?

Vagy neked mindegy, hogy meghúzzák-e a fél autódat? Ha egy piskóta szagú nagymama csinálja, akkor megvonod a vállad és kifizeted a javítást? De említhetném a forgalommal szemben autópályára hajtó nyugdíjasokat, ilyen sem egy volt mostanában. Ne legyünk már álszentek. A probléma valós. Az egy másik dolog, hogy van mellette más probléma ami nem függ össze ezzel. De attól még ez a probléma kezelhető. Nem azt mondtam, hogy fix 60 évesen minden autóba ülőt ki kell végezni. Pont azt írtam, hogy egyénileg a képességekhez mérten kellene eljárni. Ehhez kellene, az önkontroll a nyugdíjastól, kellene a lelkiismeret a háziorvostól, és kellene a bevarrt zseb, hogy ne lehessen a lelkiismeretét megvenni.

Tessék, le lehet pontozni ezt is.

2020. júl. 26. 09:26
 13/19 anonim ***** válasza:
44%

Hosszabb idő után történt ismét egy eset, hogy idős vezető felhajtott autópályára a szemközti forgalomba. Elnézte a lehajtónál elhelyezett marha nagy és szembetűnő "tábla felől behajtani tilos" jelzőtáblát.

Emiatt sokat követelik a nyugdíjasok fejét. Pedig nem kéne. A vezetésre alkalmatlanokat, vagy részben alkalmatlanokat a háziorvos kiszűri, ez kötelessége is, mert egészségi fogyatékosság miatt bekövetkező balesetért büntethető.

Igen, azok szervezete is fog öregedni, akik most kígyót-békát kiabálnak az idősekre, csökkenhet a látásuk élessége, emiatt a háziorvos szemüveges vezetést írhat elő, amit a jogosítvány tartalmaz, vagy csak nappali vezetést, ami szintén benne a jogsiban. De mindez kívülről nem látszik, mint a bedrogozott fiatal állapota se, vagy az alkoholos befolyásolásúé se, csak ha csalinkázva v. túl lassan vezetnek. Aztán nagylegények nagy sebességgel kanyarodnak a Váci útról a Dózsa György útra, és kioltják két ember életét.

2020. júl. 26. 09:50
 14/19 anonim ***** válasza:

12

Igen, vannak alkalmatlan öregek, mint ahogy alkalmatlan fiatalok is. Csak az öregek nem próbálnak ész nélkül vagánykodni, hanem általában tudják, hányas a fejük.

Eddig 3 esetben lett károm a 32 év vezetés alatt:

1. 30 körüli gyerek nem adta meg az elsőbbséget a kereszteződésnél, kb. 20-ra tudtam lefékezni a csattanásig, összetört az autóm bal eleje. A helyszínen elismerte a felelősséget, de utólag előkerült egy hasonló korú haverja, aki tanúskodott, hogy "látta" az esetet, és hogy túl gyorsan hajtottam. Szerencsére a helyszínelés nem támasztotta alá, a biztosító fizetett.

2. 65-70 körüli, fitt, nagypofájú papa tolatásnál vonóhoroggal megnyomta a rendszámtáblámat. Mondtam, várjon, leszedem a rendszámot, megnézem, eltört-e alatta a lökhárító. Nem várt, kezembe nyomott egy 20 E-st, és elment. 250-ért vettem egy új rendszámtáblatartót, félóra alatt kikalapáltam gumiszőnyegen a rendszámtábla pár betűjének horpadását, és sajnáltam, hogy nem kérdeztem meg az öregtől, mikor jár arra legközelebb, mert megint mögé állnék.

3. Egy hónapja történt, kisteherautóval a Tesco parkolóban kitolatáskor megnyomta a sárhányót egy 40-es illető, az éle mentén végigrepedt. Nem lett meg a tettes.

Vagyis, 3 kár, 3 korosztály. Nem mind volt öreg tehát, és az én esetem elég jól reprezentálja a nagy átlagot.

2020. júl. 26. 11:27
 15/19 anonim ***** válasza:
81%

#14: Én is el tudom mondani a saját eseteimet de nem fárasztalak (4 eset, 3 nyugdíjas, egy 50-es), inkább nézd meg hány nyugdíjasnak nincs körbekarcolva az összes sakra az autón. Helyette egy keresztkérdés. 3. eset, nincs meg a tettes, honnan tudható, hogy 40-es?

De mindegy is, maradjunk abban, hogy jobb nem tudomást venni egy létező problémáról, mert van más, ettől független dolog. Fiatalabbak már nem leszünk, így arra lehet köpködni, nyugdíjasak meg igen, oda jobb óvatosnak lenni.

Én ezt lezárom. Direkt kiemeltem, hogy egyéni képességek és mentális/fizikai állapot függvénye az egész, mégis mindig oda lyukadunk ki, hogy hát az összes nyugdíjas olyan, mint a kisangyal az úton.

2020. júl. 26. 11:47
 16/19 anonim ***** válasza:
Az autópályán szembe volt nyugdijas korú és volt sokall fiatalabb is, ez nem ok még hogy általánosítsunk.
2020. júl. 27. 13:08
 17/19 anonim ***** válasza:
72%

Olvassátok el és itt lehet szörnyűlködni és szidni, na nem a nyuggert.

[link]

2020. júl. 27. 13:12
 18/19 anonim ***** válasza:
57%

Itt sem a nyugdijasok hajtanak szabálytalanula szembe sávban és versenyeznek.

[link]

2020. júl. 27. 13:18
 19/19 anonim ***** válasza:
46%
De, ezek biztosan nyugdíjasok voltak, megtudták, hogy akciós a teszkóban a csirkefarhát, de már fogytán van, és mindkettő előbb akart odaérni. :)
2020. júl. 27. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!