A biciklisták mikor tanulják már meg végre, hogy csak akkor számítanak gyalogosnak, ha tolják a biciklit?
Mai nap is történt egy olyan eset, hogy megyek egy utcán, fogalmam sincs mi volt a neve. A végén a keresztezodes előtt 40 méterre van egy zebra. Gyalogos sehol. Én megyek 35-el, mert kis utca, meg minden. Bringások a járdán. Mivel nagyon jól belátható az út és a járda én nem lassítok, mert nem látok gyalogost. Aztán egyszer csak átvágnak előttem a zebrán. Én: satufék, dudálok egy krvanagyot és még ők anyáznak, hogy mit képzelek magamról, miért nem engedem el őket.
Hát már bocs. Abban a szituációban nekem volt elsőbbségem. 5-en voltak bringások, a járdáról 5 méterrel előttem vágtak át a zebrán TEKERVE! az utolsó még rajta volt amikor én odaértem a zebrához.
Lehúzom az ablakot, kikiabálok: Talán tolni kéne.
És képesek lettek volna még nekemjönni. Hát röhej.
Ha teker, akkor járművel közlekedik. Ha leszáll és a két lábán sétálva tolja, akkor gyalogos. Mit nem lehet ezen érteni?
Ennyi erővel én is átmehetek a zebrán autóval. Ugyanaz a szituáció.
Kéne már végre valami kresz vizsga 16 év felett a bringásoknak komolyan. Akkor számon lehetne őket kérni!Kpesek lennének engem beállítani hibásnak, ha rendőrt hívok. 5-en egy ellen simán elhitetik a rendőrrel, hogy el akartam őket ütni.
13: Én is :) meg motoros is. minden szemszögből tudok tapasztalatot mondani.
Autós is szabálytalankodik, de az kevésbé veszélyesebb, mitn amikor a bringás az autók közül vág elém egy pesti utcában. és még ő anyázik.
Úgy mennek át az úttesten, mint egy úton átrohanó kisgyerek.
És ezzel az a baj, hogy ha elütöm, mert fél méterre előttem vág át, akkor meg én leszek a hibás és engem vesznek elő.
15: igen így kell csinálni. Ha nem akarsz akkor nem kell leszállni, de akkor viszont az elsőbbségedről mondasz le :) Én is átengedem, ha szabályosan várakozik. Látom, hogy egy sebességgel megyünk, én az úton, ő a járdán jobbra tőlem. Én lassítok egy kicsit, mert olyan a helyzet, ő halad tovább. Látom, hogy normális gondolkodó ember módjára megáll, vagy csak lelassít, körültekint, hogy felmérje a helyzetet, észrevesz engem. Én lassítok, megállok, intek, mosolygok, hogy gyere nyugodtan. Ő visszamosolyog megköszöni és átmegy a másik oldalra TEKERVE.
Így kéne csinálni.
Nem átvágni előttem, mitn a félőrült :(
"egy utcán, fogalmam sincs, mi volt a neve"
A helyiek viselkedéséből ítélve Diószeghy utca, Nagyfuvaros utca, Hős utca vagy valamelyik számozott utca.
Nem kell általánosítani...
A kerékpárosok jelentős része tisztában van vele.
De persze még mindig sokan vannak, akik járművezető helyett guruló gyalogosnak tartják magulat - nem kis részben a gépkocsivezetők hozzáállása miatt. És sokan ezek alapján ítélik meg az összeset.
Mint ahogyan itt is: egy eset alapján már rögtön jön "a biciklisták"... Persze nem mondom azt, hogy egyedi eset lenne, itt nálunk is sajnos elég elterjedt - de a legnagyobb gond az, hogy a hatóság sem hajlandó foglalkozni vele. És amíg nem lesz semmi következménye, addig ez így is fog maradni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!