Büntettek meg itt már valakit autópályán utánfutóval? (Sebességhatár)
Autópályán utánfutóval ugye 80km/h a max. ami egy nagyon hülye és betarthatatlan törvény.
Szóval inkább 90-100 környékén megy mindenki, kivéve a románokat :D
Éjjel volt egy hosszabb utam az M5 érintésével is... gondoltam tuti nem mérnek éjjel de állt egy rendőrautó a szokásos helyen Szeged felé egy szervízépület mögött.
Kb. 100km/h körül mehettem, remélem nem jön a 30e-s csekk mert akkor magamhoz nyúlok.
Valakinek van tapasztalata ezen a téren? Mennyire szigorúak ezzel a 80-as határral?
18: honnan veszed, hogy nekem nincs gyakorlatom?
Hogy hivatásos sofőrként nem-e kell évente részt vennem vezetéstechnikai tréningeken?
Én 100 felett nem mentem óra szerint, viszont nem tudom mennyit csal az órám.
Valószínűleg kevesebbet mint a többi kocsinál mert 185/65 helyett 195/65 gumi van rajta.
Visszafele 85-90 körül jöttem mert akkor már volt rajta rakomány.
Ha a gyári méret 185 és 195 van rajta akkor lefelé kevesebbet csal,kb 2km/h-val. Vagyis ha a gyárival pontos volt ( ami ezért ritka) akkor kijelzett 100km/h esetén a sebességed 102 volt.
De felesleges parázni,a rendőrség ebben az esetben nagyon gyorsan dolgozik, általában 1,5 max 2 héten belül megjön a határozat a büntetésről. 99/-ban ha a harmadig hétig nem jön semmi, akkor megúsztad.
Örülnék neki ha nem.
De az biztos, hogy én többet autópályára nem megyek utánfutóval!!!
Egyelőre nem is költöm most a pénzt, így is most volt műszaki + éves biztosítás.
Na tegnap éjjel megint le kellett vezetnem azt a távot.
(De nem futóval, többet nem vállalok utánfutós melót autópályán)
Ha jól számoltam kb. 10 véda alatt mentem el.... Hát erre kíváncsi leszek.
(Természetesen a románok tegnap is vígan száguldoztak M5-ösön trailerrel 130-al úgy hogy autó is volt rajta)
Miért nem használod a WazeApp alkalmazást?
Előre szól, hogy "vigyázz, sebességmérő kamera van előtted" vagy "vigyázz, rendőrök vannak előtted"
Mert nagyon ritkán futózok, autópályán meg szerintem ez volt talán a második és utolsó eset.
Alap esetben meg mindenhol betartom a sebességhatárokat így felesleges ilyen alkalmazásokat használnom....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!