Büntettek meg itt már valakit autópályán utánfutóval? (Sebességhatár)
Autópályán utánfutóval ugye 80km/h a max. ami egy nagyon hülye és betarthatatlan törvény.
Szóval inkább 90-100 környékén megy mindenki, kivéve a románokat :D
Éjjel volt egy hosszabb utam az M5 érintésével is... gondoltam tuti nem mérnek éjjel de állt egy rendőrautó a szokásos helyen Szeged felé egy szervízépület mögött.
Kb. 100km/h körül mehettem, remélem nem jön a 30e-s csekk mert akkor magamhoz nyúlok.
Valakinek van tapasztalata ezen a téren? Mennyire szigorúak ezzel a 80-as határral?
"Régi cikkekben arról írtak, hogy kb. semmit nem érnek a VÉDA-k"
Azokat az extra funkciókat nem tudják pontosan, amiket beharangoztak (biztonsági öv, mobiltelefonálás figyelés, stb.)
Sebességet tudnak mérni, és azonosítani a rendszámot (ez alapján ellenőrizni, hogy van-e matrica)
Rendszám alapján a jármű típusát is be lehet azonosítani, és azt is hogy utánfutó-e.
Tippem szerint lehetséges, hogy megúszod.
Szerintem kérhetsz részletfizetést is, ha mégsem.
"Ha megbüntetnek akkor teszek hátra is egy kamerát és felmegyek egész M5-re"
mikor halnak már ki az ilyen kretének végre...
80km/h a megengedett. X-es rendszámra 98km/h-ig nem jön csekk.
"Tudom mert hivatásos sofőr voltam/vagyok."
Látjuk, hogy tudod.. :D
95 km/h-ig nem jön csekk.... 96-tól már jár.
(csak ha már okoskodsz akkor legalább írj valós dolgokat)
"(csak ha már okoskodsz akkor legalább írj valós dolgokat)"
Eddig már majdnem 400 000-ret befizettem gyorshajtásra, többek között autópályán X-es rendszámmal is. Ha lett volna az életben legalább egy ilyen határozat a kezedben akkor tudnád miért 98km/h és nem 95km/h... Ha már okoskodsz.. :D
Neten mindenhol +15km/h-t írnak ahol még nem büntetnek.
Több oldalt is megnéztem.
Meg 30e ft és 4 pont.
Igen van különbség kamion és a te után futód között.
Mégpedig az hogy egy kamion sokall stabilabb mint az a pattogó valami, a másik meg egy kamionosnak jóval nagyobb a gyakorlata, rutinja.
Mint a vakond belső zsebe...
Igen, 50 és 100km/h sebességhatár között +15km/h sebességtúllépés a szabálysértési büntetés határa. De van ezen kívül még más is, amit a neten nem találsz meg, de ha - esetleg most megkapod - a határozatot és elolvasod akkor abban benne lesz, miért 98km/h 80-helyett, vagy miért 68km/h 50 helyett :)
Ha használod az oldal keresőjét akkor már én is és mások is többször leírtuk az elmúlt években miért ennyi :)
Amúgy elég egy oldalt megnézni, azon az szerepel a fejléc alatt, hogy HATÁROZAT :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!