Ha hátúl a középső féklámpa nem működik, de a másik 2 szélső igen, akkor büntetnek?
Elvileg nem indulhatnál el, ha rossz. De azt mondod, hogy farral állsz a garázsban, így minden induláskor ellenőrzöd, mert látod a tükörben, és nem tud megbüntetni.
Bár megint azt nézzük, hogy ne b/ssznak meg, ahelyett, hogy nem adnánk meg a lehetőséget a hátulról telibeverésre.
Ha a másik kettő jó akkor lehet menni vele és nehogy azo múljon már hzogy belé mennek.
HA a 2 lámpát nem látja akkor mindegy ha 20 van fenn.
Én úgy tudom, bő 10 éve nem kell saját kezűleg kicserélni a kiégett izzót a járművekben. Tehát, a rendőr ezért nem büntethet, legfeljebb felszólíthat, hogy vigyük szervizbe az járművet.
Ebből eredően, a féklámpa izzójának cseréjére sem kötelezhet a helyszínen.
Amennyiben gyárilag van az autóban harmadik, azaz középső féklámpa, annak műszaki állapotáról ugyanúgy köteles az autó üzembentartója, ill. az autót használó gondoskodni, mint a többiről. Magyarul, amint észleli, hogy kiégett, vagy kicseréli vagy kicserélteti szervizben.
Ahogy előttem szólók is mondták, a saját érdekünk (is), hogy megfelelően működjön az autónk (járművünk) és abban / azon minden berendezés. Ebből ered a feltételezés, hogy aki ilyen kérdést tesz fel, annak nincs kellő mértékű felelősségtudata. :-( Nagyon szomorú, ahelyett, hogy elvinnéd kicseréltetni az izzót, vagy te kicserélnéd, netalán megjavíttatnád a lámpa hibáját, inkább ide írogatsz és érdeklődsz, megbüntethet-e a rendőr. Vagyis, annyi eszed van, hogy kijátszd a hatósági büntetést, de annyi nincs, hogy felelősséget vállalj a tetteidért. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!