Pirosra váltott lámpánál mennyinek kell lennie a távolságnak két álló autó között?
Gondolok arra, hogy ha lejt az út véletlenül, rágurulhat a másik az egyikre, vagy az egyik a másikra...
Köszönöm a válaszokat!
Fogsz egy mérőszalagot, és kiszállsz megmérni?
Nincs megadott távolság, ne menj neki a másiknak az a lényeg.
Úgy tanítják, akkora távolságot tarts, ha az előtted álló nem tudna elindulni (műszaki hiba)) akkor tolatás nélkül ki tudd kerülni.
Ez ideálisnak mondható, nyílván, ha vannak egyéb körülmények (pl kijelölt gyalogos átkelő) azt figyelembe kell venni
+ amíg piros a lámpa addig tartsd benyomva a féket folyamatosan és akkor nem fogsz nekikoccanni ha lejtő után van a lámpa.
Fordított esetben meg nem tudsz mit csinálni ha ő gurul vissza, max nyomod a dudát h hátha észreveszi...
Nincs előírt távolság.
De nem érdemes nagyon közel állni, mert ha pl. jön egy mentő, akkor nem fogsz tudni lehúzódni.
Én csak akkor szoktam nagyon ráállni az előttem lévőre, ha ezzel a mögöttem jövőt segítem (pl. ha csak így tud kisorolni a kanyarodósávba)
Valóban hasznos lehet egy biztonsági távolságot tartani, a korábban leírtak miatt. Belvárosban,csúcsidőben, nem ritka az egy méteren belüli közelség.(a kezdő vezetők nagy rémületére)
Különben nincs rá előírás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!