Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hányféleképpen kell, vagy...

Hányféleképpen kell, vagy lehet értelmezni ezt a határozatot? Nagyon fontos!

Figyelt kérdés

2010. junius 4-én elkövettem a "közuti közlekedés rendjének megzavarását". Ezért 20 ezer forintra bírságoltak és kettő hónapra eltiltottak a járművezetéstől. A határozatot tegnap /július 27./ vettem át. Benne volt a "válasz-levelezőlap is, amelyre majd az okmánybélyeget kell ragasztani.

De: a határozat július 20-án kelt és szó nincs benne a jogerőre emelkedésről. Úgy tudom, ennek minden határozatban benne kellene lennie. Ez általában 14 nap.

A határozat viszont úgy kezdődik, hogy: "a pénzbírságot a határozat jogerőre emelkedésétől számított 30 napon belül - a mellékelt válasz-levelezőlapon - lletékbélyeggel kelll leróni."

Másik ellentmondás a válasz-levelezőlapon található: "a válasz-levelezőlap túloldalán bekeretezett részben feltüntetett összeget a határozat kézhezvételétől /az elzárás letöltésétől/ számított 15 napon belül /a postahivata útján/ illetékbélyeggel kell leróni."

Ember legyen a talpán, aki ezen kiigazodik. Most akkor mit, mikor? Mi, mikortól kezdődik?

Örülnék, ha egy rendőrségi szabálysértési előadó tudna nekem válaszolni. Ha valaki, ő biztos kiismeri magát a rendőrségi fogalmazásokban. Bárki segithet az értelmezéssel! Köszönöm.

2010. júl. 28. 14:06
 1/6 anonim ***** válasza:
43%
Legegyszerűbb módja, ahogy megkaptad minnél hamarabb fizesd be. mert nem érdekli őket az ilyesmi. Ha kell elpic.sáznak érte úgyis.
2010. júl. 28. 15:44
 2/6 A kérdező kommentje:
A kérdésre várom a választ. Nem tanácsot kértem, hanem egy határozat értelmezését.
2010. júl. 28. 18:55
 3/6 anonim ***** válasza:
38%
Hányféleképpen? - Egy a lényeg, KI KELL FIZETNI.
2010. júl. 29. 01:42
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem a kifizetni, vagy nem kifizetnu itt a kérdés. Aki nem tud olvasni és értelmezni, pucoljon inkább krumplit a kondér mellett! Ne üsse az orrát értelmi képességeit meghaladó dolgokba!
2010. júl. 29. 10:05
 5/6 anonim ***** válasza:
43%

De kedves kérdező te beszélsz itt az értelmi szintről? Ketten írtuk, hogy bármit csinálsz ki kell fizetned! És mivel 20-án kelt az okirat így valószínűleg akkor is emelkedett jogerőre. Nem kell itt pattogni és nem kell elküldeni a másikat krumplit pucolni, mert valószínűleg aki választ ad valamilyen formában, az már konyít hozzá valamit. Meg nem tudom nekem mit kell értelmezni? Papírt kiküldték, dátum rajta van. Épeszű ember rohan befizetni a késedelmi pótlék miatt. Jogsit meg szépen bevonják és 2 hónap alatt lehet egy jót biciklizni a friss levegőn, vagy jókat gyalogolni. Csak kerüld az italt, mert biciklin megbüntetnek ha piásan tekersz. Pontozz le nyugodtan, mert nem érdekel:) Jól esett leírni, neked, mert valószínűleg az a fajta vagy aki a villanyszerelőnek is megmondja, hogy b*zdmeg ne úgy csináld, mert én jobban tudom, hiába nincs róla papírom. ;)

Ui.: Csekkel ne késs, mert a sündőr bácsik szeretnek az ilyenért szexuálisan megzaklatni ;)

2010. júl. 29. 18:50
 6/6 A kérdező kommentje:
Otromba és gusztustalan vagy! A kérdést valószinű nem olvastad el, vagy nem érted /utóbbira tippelek/. A fő probléma nem a befizetéssel van /ha nem jöttél volna rá még mindig/, hanem azzal, hogy nincs jogerőre emelkedésről szó, ami egy határozatnál alapkövetelmény. Minden határidő itt kezdődne... A fizetnivalót nem vitatom, már fel is adtam. Ha nem tudsz okos tanácsot adni, inkább tényleg menj el krumplit pucolni. Ott még lehetsz sztahanovista is! Itt meg csak okoskodó okostojás.
2010. júl. 29. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!