Mi van akkor hogyha valaki áttöri a vonatsínnél található sorompót? Mennyi annak az értéke?
Ez nyilván attól függ, hogy mekkora szerkezeti kárt okoz az ember. Ha épp csak elnyíródik a sorompókart rögzítő csavar, de sem a sorompókar, sem a berendezés többi része nem sérül, az egy egyszerű javítás. De ha mondjuk használhatatlanná válik a soromporúd, az máris eggyel drágább tétel. Aztán ha valamiért a berendezés többi része vagy közúti, vasúti járművek is sérülnek az alkatrészektől, ott kezd elég komollyá válni az összeg.
Ezen felül fontos számolni a szabálysértési bírsággal illetve súlyosabb esetben - különösen, ha nem állsz meg és jelented be az esetet - büntetőeljàrás költségeivel, hiszen a további balesetveszély elhárítása érdekében köteles vagy cselekedni.
Én egyszer letörtem. Friss jogsis voltam. Nem jól mértem fel a sebességet és neki mentem (nem tudtam megállni). Természetesen bejelentettem az esetet, de 1 óra várakozás után sem jött ki senki, úgyhogy egy másik autóssal felkaptuk, lehajintottuk az út szélére. Egy papírt ott hagytam telefonszámmal, azóta se keresett senki. Azóta igaz, már sorompó sincs ott egyik oldalt sem.
Autómon nem sok kár keletkezett, mivel nagy terepjáróval voltam. Csak egy egyszerű fényezéssel megúsztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!