Keresnétek ezért másik oktatót? Vagy tűrjek úgy, hogy a sírás kerülget 1-1 óra végénél már?
Március végén lenne a forgalmi vizsgám, de úgy érzem, nem bírom már addig. Lány vagyok, még gimis.
Nem gondolom magam bénának, vezettem már anyával, és tatával is, mondták, hogy nagyon ügyes vagyok (magánúton, nem forgalomban). Az oktatóm viszont folyamatosan beszól, megaláz. Pl. tegnapelőtt mentünk, és valamit nem úgy csináltam, ahogy ő gondolta. Úgy is jó volt, ahogy én akartam, csak bonyolultabb. Erre elkezdett cinikusan röhögni, hogy reméli a forgalmi vizsgán is majd beviszem magam egy ilyen szituációba és megbuktatnak 10 percen belül, meg majd legalább jót röhöghetnek a vizsgabiztossal. Meg hogy hiába vagyok én jó tanuló, látszik, hogy a tudásomat én a könyvekből szerzem és erre mondják mások, hogy az élethez hüly_e. Vagy meséltem, hogy az apám mondta, hogyha sikerül a vizsga, választhatok magamnak autót, és mennyire várom. Eltelt pár nap, nem ment egy parkolás annyira, erre mondta, hogy ne is erőltessem inkább ezt a forgalmi vizsgát, mert ha meg is lesz a vizsga, az első utamon úgyis összetöröm az új kocsimat, aztán majd magyarázkodhatok apucinak (ezt így). Olyan is volt, hogy nem ment a hátrafele parkolás, és ez látszott is. Előtte kértem, hogy mutassa meg, vagy beszéljük át, közölte, hogy már tudnom kéne. Forgalmas parkoló közepén elkezd velem veszekedni, meg csapkodni a műszerfalat, mert nem megy és olyanokat mond, hogy ezt most egyedül kell megcsinálnom, nem szólhatok anyucinak, hogy csinálja meg helyettem, vizsgán sem ő lesz ott... Minden órán mond valamit, vagy stresszel, de már úgy, hogy a lábam remeg a kuplungon, úgy meg jóhogy nem tudom tartani a fogáspontot... Van, hogy eljön velem anya, vagy a tesóm, esetleg barátnő, olyankor egy rossz szava nincs. Még azért sem, amiért előző nap vörös fejjel ordibált. De nem vihetek magammal minden órára valakit, meg a vizsgán rajtunk kívül csak a vizsgabiztos lesz ott... 3 hét múlva lenne a vizsga, és mondta, hogy az utolsó héten akkor menjek minden nap. Ettől is félek. De ha most váltanék, ennyi idő elég lenne, hogy megszokjak egy új autót, új oktatót?
Én mindenképp váltanék és hasonló helyzetben néhány éve váltottam is. Engem is próbált megalázni, beszólogatott. Az utolsó alkalommal 3 órán keresztül ugyanabban a négy elhagyatott utcában köröztünk, csak az elindulás - megállást gyakoroltuk kb. a 15. óra környékén, holott más ismerőseim ekkor már rég a forgalomban gyakoroltak. Valahogy ebben a négy utcában soha sehogy nem volt jó ahogy elindulok vagy megállok, így olyanokat mondott, hogy különösen gyengék a képességeim. Óra végén szóvá is tettem neki, hogy kimennék most már a forgalomba, mert roppant unalmas ott örözni órákon át, erre közölte, hogy akkor menjek ki, de ő nem segít. Átmentem az egész városon, minden rendben ment, majd mielőtt kiszálltam közölte, hogy attól, hogy egy karcolás nélkül elvittem a városban A-ból B-be az autót még ne gondoljam azt, hogy tudok vezetni csak szerencsém volt.
A sírás kerülgetett így váltottam. Ha ott maradok biztos vagyok abban, hogy még jó sok órát le kellett volna húznom mellette, mivel ezek csak arra mennek, hogy elhitessék veled, hogy nem tudsz vezetni és minél több pénzt lehúzzanak rólad. Végül pár hetet várni kellett, de lett egy normális oktatóm akinél elsőre ámentem a vizsgán. Egyébként se az alatt a 30 óra alatt tanul meg az ember vezetni, hanem amikor kimegy egyedül a forgalomba. Nekem pl. az öcsém vagy a párom sokkal hasznosabb tippeket adtak a vezetéshez, mint bármelyik oktató.
hát akkor az én tapasztalatom:
engem nagyon b@szogatott az oktató. lefulladás parkolás mindennel kapcsolatban.mindenért lebaszott, de tényleg. az én oktatóm ezt az elején kijelentette hogy vagy kedvelni fogom vagy gyűlölni. na most én az első vizsgán megbuktam. Mondott a vizsga biztos olyan dolgot ami szerintem nem volt jogos, illetve nem volt eggyértelmű, ott az oktatóm kiállt értem, mert az ott nem volt jogos. Hozzá teszem ha a vizsgabiztos is komolyan gondolta volna akkor ott egyből meg kellett volna buktatnia (gyorshajtás) a bukásom oka veszély helyzet teremtése, sávváltásnál nem volta figyelmes teljesen jogos volt. A vizsgabiztos kiszállt, rám nézett az oktatóm és a következőket mondta:"Azt tudod hogy ezt nagyon elk.rtad?Ezt csak magadnak köszönheted. Megmondtam 1000 szer nézz bele a tükörbe. Nem megmondtam? ha azt nem sz.pod be akkor talán meg is lett volna a vizsgád!" Meg jött a többi. Aztán 2 perc múlva megbeszéltük a következő órákat vizsga időpont. A második vizsga sikerese volt annyit mondott csak hogy "Gratulálok a vizsgához, látod megérte hogy b@szogassalak?" Utólag azt mondom hogy egy kegyetlen jó oktató volt. simán tudok parkolni, mindig figyelem a tükröt.... bármi van azok a b...szogatások jutnak eszembe és röhögve mondom magamba a mondatait.... Lehet valaki ilyen stílusba is jó oktató, ha a diák fogékony rá, néha kell a s.gberúgás, a b@szogatás, hogy MEGTANULD!!!! ez a legfontosabb..... jah és még egy dolog az autó váltástól ne félj elvégre autót tanulsz vezetni és nem autó tipust.... Halyrá sok sikert.... (ha még nem lenne meg)
Az enyém is néha szóvátesz dolgokat. Néha kikapok. Utólag kiderül, igaza volt, néha fel kell ráznia, mert így többet nem követem el azt a hibát...
Emellett nagyon jó oktató.
Persze saját bevallása szerint vannak jobbak nála, szerintem ő a legjobb a városban.
Megérte a 4 hónap, amit vártam rá.
Emberileg is nagyon jó. Olyanokat is megtanultam Tőle, aminek sok köze nincs a vezetéshez. Szabályosan az életre (is) tanít.
A vezetésben is mutat olyan trükköket, ami sztem nem a tananyag része.
32 évesen kezdtem 0-ról Novemberben nála.
Most tartunk ott, hogy hamarosan vizsgázom talán. De semmi pénzt nem sajnálok. Nem csak jogsit szeretnék, hanem megtanulni vezetni.
Nagyon sokat küzdünk. Egy ideig azt éreztem, nem hisz bennem, de én nem vagyok feladós tipus, csináltam.... Karácsony előtt mondta, h. bízik bennem, meg tudom csinálni.
Közben ahogy megbeszéltük, mik a félelmeim, elmaradtak a hülyeségek. A napokban beszélgettünk erről a közös küzdelmünkről.
Bevallotta, hogy kezdettől fogva hitt bennem, hogy meglesz, ha sok munkával is, de menni fog.
Ezzel hatalmas löketet adott.
Olyan amilyen, de egy imádni való fickó, aki egyben tanít, nevel, meghallgat, ha kell, leszid, de a jó barátod lesz!
12, 11 vagyok. Azért a te eseted egész más szerintem. Valóban vannak keményebb oktatók, de nem keverendők össze a rosszindulatúakkal. Akiről én írtam (az első oktatóm, akinél 12 órát vettem) már az első alkalommal az első beszélgetésnél még vezetés előtt közölte, hogy a kötelező óraszám nem lesz elég, aki már korábban vezetett autót annak is legalább 80-100 óra kell, aki nem annak ennek a duplája. Az utolsó alkalommal ahogy írtam (4 óra) ugyanabban a 4 utcában köröztünk, holott az elindulás, megállás jól ment. Ekkor közölte, hogy itt a 200 óra is kevés lesz.
A következő oktatóm sem volt egy gyengelelkű, megmondta ha valamit elszúrtam, de nála látszott, hogy nem a pénz motiválja, hanem hogy tényleg megtanítson vezetni. Szó se volt 50 óráról, nemhogy 100-ról...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!