Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért szólnak le az autósok...

Miért szólnak le az autósok ha gyorsabban tekerek az átlagnál?

Figyelt kérdés

El nem tudom mondani hányszor rám dudáltak, beszóltak, rám üvöltöttek személygépkocsiból amiért "száguldozok" a biciklimmel.

Minden nap délután tekerek edzésként (télen 15km,nyáron 30km) + heti 2x lábedzés a kondiban, mert később szeretnék majd indulni a Tour de Hongrien és nagyobb bringaversenyeken.

Szeretem döntögetni a sebességrekordjaimat, a legmagasabb eredmény amit elértem, az egy erős hátszélbe volt egy nyári napon (59,4km/h)... Azonban elég sűrűn hátulról erőteljes duda szókat és beszólásokat kapok ezekért. Egyszer egy Audis büntetőféket is nyomott előttem.

Ezek mennyire jogosak és miért csinálják?

Átlagosan egyébként az autók között 40-50km/h-val tekerek.

2020. febr. 28. 18:11
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

#10 Nem szlalomozok az autók között, egy kis vidéki 10 ezer fős városban élek és nagyobbrészt lakott területen kívül tekerek. Általában ilyen gyér forgalmú, eldugott utakon.

Konfliktusba csak lakott területen belül szoktam keveredni. Az út pedig nem a városközpontba van, hanem a ki- és bevezető főúton. A városközpontba van egy bringa-gyalog és azon szoktam a házamtól kitekerni (ez ilyen bemelegítős, laza rész), majd amint véget ér a bringaút onnantól fokozatosan emelem a tempót.

2020. febr. 28. 21:44
 12/15 anonim ***** válasza:
24%

Szerintem az nem izgat senkit hogy hol és milyen tempot emelsz, a lényeg annyi, míg ott mennek az autók körülötted addig közlekedj normálisan vagy ne csodálkozz ha beszólnak.

Aztán sok autós miért utálja, vagy épp utálja meg hamar a bicikliseket... mintapéldánynak remek vagy hozzá.

2020. febr. 28. 22:58
 13/15 anonim válasza:
86%

https://www.youtube.com/watch?v=uFtKgg0dLfE

6:08-tól mondják a max megengedett sebességeket. Egyébként városban kerékpár nem előzhet sávon belül autót. Akkor sem, ha 20-al gurul az üres úton az autó. Csak az úttest jobb oldalán szabad közlekednie. És a pirosnál neki is meg kell álnia. Az egyirányú utcába szemből az úttesten csak akkor hajthat be, ha ez ki van táblázva. A kerékpárosnak is meg kell adnia a jobbkéz, kanyarodás szabályait, vagy leszáll, tolja a biciklit és gyalogosként közlekedik.

2020. febr. 29. 04:41
 14/15 anonim ***** válasza:
78%
Soha nem szidom v. dudálom le a bringásokat, kellő alkalommal leelőzöm őket.
2020. febr. 29. 07:28
 15/15 anonim ***** válasza:
30%

9:

De az a durva, hogy az itt kommentelők jó része is épp ilyen tahó, ha megnézed a kommentjeiket. Jogosnak tartják a ledudálásat, szándékos veszélyeztetés, ha a bringás teljesen szabályos, de épp olyan sebességgel halad, ami őket zavarja. Elképesztő mennyi felelős vezetést hírből sem ismerő proli szaladgál az utakon.

2020. márc. 2. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!