Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Szerintetek nem kellene vezetnem?

Szerintetek nem kellene vezetnem?

Figyelt kérdés

1,5 éve van jogsim, szemüveges vagyok, tehát csak abba vezethetek, mindig fel is szoktam venni mikor volánhoz ülök, azonban ma elkövettem egy hülyeséget a rossz látásomnak köszönhetően.

Az történt, hogy lakott területen kívül haladtam nagyjából 100km/h-s sebességgel, amikor az előttem 80-al haladó Személygépkocsit kívántam megelőzni. Kinéztem szokás szerint nem e jönnek szemből, távolból láttam autó lámpáinak fényeit, de nem az első előzésem így tisztában voltam vele, hogy bőven bele fog férni. Ki is raktam az indexet balra és már kezdtem is bele az előzésbe amikor hirtelen előttem teremt egy lámpa nélkül haladó zöld színű Suzuki Swift..

Én befékeztem egyet aztán visszarántottam a saját sávomba az autót. Kicsit aggódtam, mert nem tudtam elképzelni mi történt velem.. Ezelőtt soha nem fordult még velem ilyen elő, hogy ne vettem volna észre egy autót időben.

Délután 16:15 körül járt már az idő és be is volt borulva de azért még jócskán világos volt. Nem is tudom, hogy írhatnám le..mintha egybe olvadt volna az út menti zöld rét színeivel... Ez mennyire normális? Veletek volt már ilyen, hogy nem kapcsolta fel a szembe jövő a lámpáját és nem vettétek észre? Hova forduljak? Adjam le a jogsim? Azt nem szeretném, de a gyér látásom miatt másokat sem szeretnék veszélyeztetni... Most lett csináltatva egyébként 2 hónapja erősebb szemüveg.

2020. febr. 27. 23:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
90%

Bármilyen furcsa is de ha szembe találkozol egy kivilágitatlannal , nem ő lesz hibás hanem az aki szembe ment a másik sávban.

Olyan szabály pedig nincs a kreszben hogy kötelező előzni.

2020. febr. 28. 14:49
 12/16 anonim ***** válasza:
89%
Nem kell leadni a jogsidat, de ebből tanultál remélem és máskor nem mész bele felesleges előzésekbe. Hova siettél ennyire ? 80 szerintem egyáltalán nem lassú, nem értem miért kell feltétlenül 100-al vagy többel menni, ott ahol amúgy csak 90-nel lehet. Nekem múlt pénteken volt egy olyan esetem, hogy engem előzött egy autós, úgy hogy jött szemben a kamion és nekem kellett lassítani hogy beférjen és ne ütközzön frontálisan. Ez már nem az első ilyen esetem, mostanában egyre több ilyennel találkozom. Nem tudom megérteni hogy mi lehet valakinek ennyire fontos, én is sietek sokszor de soha nem lennék képes ilyenre.
2020. febr. 28. 18:52
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Sok ilyen van #12, engem az M0-n dudáltak le, mert 70-nel mentem az építkezéses részen, a szűkített, terelt sávban, 60-as tábla mellett
2020. febr. 28. 20:34
 14/16 A kérdező kommentje:

Egy autópálya minőségű és r*hadt széles útról van szó.. Kb jobbról is kényelmesen le tudnál előzni egy személyépkocsit, annyira széles. Az autópályázók szokták ezt használni leginkább mert több települést is összeköt vele.

Én a tempomatot 100-ra szoktam berakni, de nagyon ritka az az alkalom amikor előznöm kell. Inkább engemet szoktak. Ráadásul van benne olyan szakasz amikor lejt az út, én is ilyen szakaszon szerettem volna előzni, mikor nem vettem észre az autóst. A távolból közeledő lámpákat figyeltem amire tudtam, hogy belefért volna még...

2020. febr. 28. 21:51
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

"Kb jobbról is kényelmesen le tudnál előzni egy személyépkocsit, annyira széles. "

Jobbról előzni? Jobb ha előveszed a kresz könyvet.

Amúgy a 12-sel teljes mértékben egyet értek.

2020. márc. 1. 20:22
 16/16 A kérdező kommentje:

#15 Jobbról előzni.... Persze... Kamikaze stílusban, mi? 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Mivel vádoltok még meg :DDD Már nem azért, de szimplán hasonlatként alkalmaztam de akkor úgy írom, hogy egy sávon belül 2 Személygépkocsi elfér egymás mellett... Így hátha senki nem érti félre.

2020. márc. 1. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!