Ti támogatnátok a PIT manőver bevezetését a rendőrségnél úgy mint Amerikában?
Figyelt kérdés
Én azt gondolom, hogy ez egy nagyon hasznos dolog lenne. Simán itthon is előfordulnak nagy sebességű autós üldözések, olyankor a többi közlekedő és saját maguk biztonsága érdekében miért ne semmisíthetnék meg az üldözött kocsiját? Értem én, hogy Amerikában szélesebbek az utak és sokkal biztonságosabban kivitelezhető, de nem gondolnám, hogy annyira alkalmatlanok lennének a magyar rendőrök, hogy ne tudják kivitelezni biztonságban. Előre kell gondolkodni (pl ha két falu között folyik az akció akkor a város határokat rendőrautókkal lezárni, aztán a két falu között lehetne kísérletezni PIT manőverrel vagy akár kerekek kilövésével) Én simán támogatnám.2020. jan. 28. 22:48
11/11 anonim válasza:
Egyszerű a válasz: nem bírnák az európai rendőrautók. Nem véletlen, hogy imádták Amerikában az alvázas Crown Vicet, sokkal egyszerűbb volt a kisebb ütközések után javítani és tovább is bírták, mert az alváz, mint teherviselő elem, ritkán sérült. Most már önhordó kocsikat (főleg Dodge Chargert vagy Ford Explorert) használnak agyonerősítve, de még így is visszasírják az alvázasakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!