Mit lehet tenni, ha egy ingatlan tulajdonos a kerítésétől fél méterre balesetveszélyes útakadályokat rak ki az útpadkára?
Kérvényezd az önkormányzatnál, hogy egyirányúsítsák az utcát.
Addig is lekenheted valami fényvisszaverő festékkel.
Teljesen megértem. Azért csinálja, hogy ne menjenek neki a kerítésének.
Ha egy keskeny mellékutcáról van szó, akkor remélhetőleg nincs nagy forgalom, tehát ritkán kell lehúzódni pont ott. Ill. kicsi az átmenőforgalom, tehát mindenki szépen megtanulja, hogy ott ez van kirakva és nem megy rá.
#1 Tökéletesen leírta. Ha képes lennél nekimenni, ne vezess.
Viszont, ha közterület akkor a helyi önkormányzatnál bejelenteted a közterületekért felelős szervnél aztán valami két naplopó kimegy vegzálni a tulajdonost, mert lehet hatalmaskodni
Út és út közt különbség van.
Ha csak egy sáv van aszfaltozva, akkor találkozásnál kénytelen egyik vagy mindkét kocsi lehúzódni. És meg is teheti jogszerűen, mert az útpadka az út része. Lehet persze bosszantó az ott lakóknak, de jobb megoldás egyszerűen nem létezik.
Senki nem tehet az út közvetlen közelébe olyan akadályt, ami balesetveszélyt idéz elő. Már csak azért se, mert közterületről van szó.
Ilyen keskeny út esetén az út fenntartója minden esetben az önkormányzat, náluk lehet panaszt tenni a közveszélyokozás miatt.
Valahol pont az önkormányzat helyezett el nem az útpadkára, hanem az úttestre beton növénydézsákat (két tézsával "sikánokat" létrehozva, kifejezetten a forgalom lassítása céljából, hogy ne is lehessen a lakó-pihenő övezetre engedélyezettnél gyorsabban menni. Egyszerre csak egy autó fér el, a szembejövőknek meg kell várni egymást.
Lehet hogy feljelentés esetén nem büntetés lesz a vége, hanem további önkormányzati betontömbök, mert hogy milyen jó ötlet volt a kedves tulajdonostól...
Csak egy példa:
Teljesen megértem a telek tulajdonosát!
Én is raktam sziklákat, ezzel védve a területemet, amit 20 éve én gondozok, nem a türelmetlen autósok.
Az én területemen senki sem fog rodeózni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!