Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Lenne bűntudatod ha önhibádon...

Lenne bűntudatod ha önhibádon kívül elütnél egy embert?

Figyelt kérdés
Tegyük fel hogy mész a városban 50 km/h-val, egyszer a semmiből lelép eléd egy gyalogos, elcsapod és meghal. Zebra 30 méterre van onnan, csak a gyalogos lusta volt odáig elgyalogolni. Azért kérdezem mert az egyik kollégám így ütött el egy embert fél éve, azóta össze van törve és pszichológushoz jár, lassan ki fogják rúgni szerintem mert alig termel, több kárt okoz mint hasznot.
2019. dec. 14. 12:02
 1/7 anonim ***** válasza:
88%
Még ha önhibámon kívül is megölnék valakit, biztos én is teljesen kilennék. Elvettem egy ember életét! Meg tudom érteni a kollégád.
2019. dec. 14. 12:05
 2/7 anonim ***** válasza:
63%

Teljesen természetes dolog, ami történik vele. Egy érző embert akkor is megrázza egy tragédia, aminek részese, ha nem hibáztatható érte. Csak remélni lehet, hogy túl tud majd lépni ezen, és nem kerül még rosszabb helyzetbe.

Nem mindenki olyan, mint az a sz*rh*z*, aki a Dózsán karambolozott, jogsi nélkül, bedrogozva, majd még aznap vett egy újabb luxuskocsit, majd eljátssza a nagy drámát, hogy ő milyen beteg, nem is tud börtönbe menni.

Hogyan viselkedne az ember, egyes helyzetekben azon el lehet filozofálgatni, aztán ha oda kerül, egészen másképpen működik. Így kényelmes melegben üldögélve azt mondom, igen, hibáztatnám magamat. Vigyázzunk jobban a gyengékre.

Egyébként az sem mindegy, kivédhető volt-e a baleset. Sok szabálytalan van az utakon, és erre is számítani kell. Ha függőlegesen, az égből esik a kocsim elé valaki, azt nem tudom megoldani. Ha egyik oldalon egyre jobban siet valaki, a másikon villamos közeledik, azért nem árt jobban figyelni.

2019. dec. 14. 12:13
 3/7 anonim válasza:
63%
Talán egy ideig, de őszintén szólva, én nem tudom őket sajnálni. Gondoljatok bele, hogy ezek az emberek nemcsak magukat veszélyeztetik, hanem a többi közlekedőt is. Sokkal jobban sajnálnám, ha a gyerekeimnek esne baja egy ilyen lesz*rom gyökér miatt. Az én kocsimnak is ment már neki bicajos. Ssnkinek sem lett baja, de lehetett volna. Akkor ott meglepődtem, de azóta is csak harag és csodálkozás tud elfogni ha eszembe jut. Ezekkel nem lehet mit kezdeni, életképtelen egyedek. Ha kinyírja magát, az 100%-ban az ő sara. Annak örüljön a kollégád, hogy a vétkesnek esett baja, nem másnak.
2019. dec. 14. 12:20
 4/7 Koplárovics Béci ***** válasza:
63%
Biztos lenne. Mert ha a városban végig 70-nel mentem volna, akkor még bőven nem ért volna oda a gyalogos, mire én is, így nem ütöm el. Vagy ha csak 40-nel tötymörgök, akkor is legalább az üti el, aki engem 70-nel megelőz és nem én.
2019. dec. 14. 12:37
 5/7 anonim ***** válasza:
78%
Bűntudatom nem lenne,mivel nem az én hibám volt de szarul érezném magam egy ideig
2019. dec. 14. 12:38
 6/7 anonim ***** válasza:
63%
Tuti, mert élőlényről van szó.
2019. dec. 14. 15:29
 7/7 anonim ***** válasza:
56%
Igen, engem biztos megviselne nagyon. Kórosan autómániás vagyok, imádok vezetni, de ha ez megtörténne, akkor simán el tudom képzelni, hogy letenném a kulcsokat és a jogosítványt, és nem ülnék többet kormányhoz.
2019. dec. 15. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!