A gyalogos miért sértődnek be hogyha rájuk dudálok mikor az úton eszetlenkednek?
Nem védek senkit, de ha türelmetlen vagy, akkor ne ülj autóba...biztos tudod, hogy milyen a közlekedés.
Velem is megesik, amit leírtál, de nincs rakéta a seggemben, hogy fél perc megállás ne férjen bele, és nem allok neki erődemonstrálva dudálni..
En csak azt nem értem, miért pont a gyalogosokra hegyezted ki a mondandódat? Megítélésem szerint a közlekedők minden csoportjában van olyan, aki ilyen-olyan módon feltart és dudálhatnál rá, aztán persze megsértődik (és nem besértődik...)
Rendszeresen vezetek és járok gyalog is, nyilván én is tapasztaltam olyat, hogy körültekintés nélkül előttem termett valaki takarásból, van ilyen. De olyan is volt ám, hogy túrázás közben egy rövidebb szakaszon az országúton kellett menni, padka nem volt, forgalom is alig, mégis pont mellénk érve kezdett valaki előzésbe, nyilván lecentizve minket, hátulról... Erre mit mondjak? Írjak ki egy kérdést, hogy “mér ilyen hüék a autósok? “
Orulok a kerdésnek. Tegnap ota támadnak a temaban. Kerdező. Igazad van, teljesen jogos a felvetesed! Ime:a SZABALYZAT!
Egészen pontosan ez van a KRESZ könyvben: "A gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről. Az úttestre váratlanul nem léphet, köteles az úttesten késedelem nélkül átmenni, és tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a járművek vezetőit megzavarja vagy megtévesztheti. E szabály mindig érvényes, függetlenül attól, hogy a gyalogosnak az úttesten közlekedő járművekkel szemben áthaladási elsőbbsége van vagy nincs." Ez pedig tulajdonképpen annyit jelent, hogy az autósok nem kötelesek megállni, ha egy ember még a járda szélén áll. Akkor sem, ha egyértelműen át akar haladni a zebrán.
Erre a szabályra azért fontos kitérni, mert a legtöbben azt hiszik, hogy bármikor elindulhatnak, mire az autósoknak meg kell állniuk. Pedig ez nincs így és komoly balesetet okozhat, ha későn lépünk az úttestre."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!