Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kamionosok miért 90-el mennek...

Kamionosok miért 90-el mennek autópályán mikor 80 a seb. határ?

Figyelt kérdés
Főleg a tachográfból ki lehet olvasni. Mégse soha senkit nem büntetnek meg. Ez törvénytelen!
2019. dec. 11. 16:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
10. Akkor te még nem láttál ilyen kalibrálást. Mert itt nincs olyan hgy szándékosan el lenne kalibrálva.
2019. dec. 11. 21:40
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Gps-el mérve is halál pont annyit mutat a kamion órája, mint amit a GPS, semerre nincs kalibrálva, a tachográfot rendszeresen kalibrálják, illesztik, nem lehet semerre eltérés. 80a max. megengedett pályán, büntetni 96-tól büntetné, de annyit nem tud, marad a 89.
2019. dec. 12. 06:05
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Azért annyira nem kalibrálják pontosan, a cégnél ahol dolgozom, vezettem kb 5-6 kamiont, van amelyik gps után 92-öt megy,van amelyik 88-at frissen kalibrálva új gumikkal.

Gondolom a kérdező ilyen mindenhol mindent betartó, lakott területen is inkább megy 45 el menő, ami gps után mondjuk 38-39 biztos ami biztoz alapon...ha meg rávillognak meg lehetetlen helyeken is megelőzik akkor itt rinyál, hogy mi van az utakon

2019. dec. 12. 06:42
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező , te nem a sógornőm vagy véletlenül?

Az ilyen hogy utálja a kamiont, kamionost.

Kérdeztem hogy mi baja velük, "hát csak" volt a válasz, mert ott vannak nem lehet látni tőlük. De ő egy igazi buta suttyó magyar.

Valakit utálni kell és erre pont jó a kamion.

Neked is ilyen a kérdésed és a többi megnyilvánulásod is.

2019. dec. 12. 07:10
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Nos, először is... Valóban 80km/h a megengedett sebességhatár a kamionoknak az autópályán, de a 90 még belefér abba amiért még nem büntetnek. Egyébként az órára írt végsebességtől függetlenül a kamionok le van korlátozva. Az, hogy mennyire, ez gyártótól és fuvarozó cégtől is függ. Van amelyik 90-re, van amelyik 85-re, van amelyik 83-ra. Ettől nagyobb tempóval nem is tud menni így a kamion, kivételt jelent ez alól a lejtős szakaszok, mert lejtőn ennél gyorsabbra is be tud gyorsulni, de sík terepen a gázpedál padlóig nyomásával nem tud ennél többel menni.

A 3-as a hozzászólón csak röhögni tudok aki azt írta, hogy 120-130-as tempóval mennek a kamionok az M3-ason. Tény és való, a sebességkorlátozót ki lehet iktatni (van is pár román aki ezt bevállalja), csak ez amellett, hogy szabálytalan, ha 90km/h feletti tempóval megy egy kamion 1 perces időn túl, akkor azt a tachográf gyorshajtásként rögzíti. Plusz, a rendőr ha ellenőriz, bármikor tud a tachográfból egy V diagramot olvasni, így látja, hogy mikor mennyivel közlekedett a kamion. Én jártam már úgy. Siettem haza, mert osztrákban ünnep volt és éjféltől kezdődött a kamion stop. És a határ előtt nyomtam neki a főúton, hogy még határt tudjak lépni. Szerencsémre sikerült, de a rendőr a határon egyből a V diagramot nézte, mert tudta, hogy minden kamion siet, hogy a kamion stop előtt át tudja lépni a határt. Természetesen meg is büntetett :D Egy kamiont nem kell épp akkor sebességtúllépésen kapnia a rendőrnek, vissza is tudja nézni a tachográfon. Szóval kedves 3-as, annyira azért ne túlozz, hogy 120-130km/h-val közlekednek kamionok az M3-on.

Egyébként vannak országok ahol 90km/h a megengedett legnagyobb sebesség a kamionoknak autópályán.

2019. dec. 15. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!