Mi a velemenyetek arrol h pofatlanul buntetgetnek civil autokbol a rendorok?
Az az igazság hogy nem akartam megvárni míg a vezérhez minden délben fohászkodni kell, úgyhogy 5 éve elhagytam az országot.
Amit Stadionországban tapasztaltam:
-míg iskola mellett dolgoztam és kevés pénzem volt, addig gyomorgörcsöm volt ha rendőrautót láttam. Mindenért büntetnek amiért lehet, a nagy razziák során addig kutatták az autót amíg valamibe bele lehetett kötni, amint találtak okot a büntetésre, mással nem foglalkoztak (velem történt)
-suli után amikor volt mit a tejbe aprítani, egyáltalán nem érdekelt és igazából azt csináltál amit akartál. Lehetett taposni, maximum néha kiküldtek 1-1 traffipax büntetést, de semmi egyéb következménye nem volt. Ha traffipaxot láttam, lelassítottam a 30ezres határ alá (ha tudtam).
Ezzel szemben itt:
-nem félek ha rendőrautót látok
-könnyen megúszhatod egy figyelmeztetéssel (ha x időn belül első eset)
-nincs olyan hogy kiszedegetik az autósokat csak hogy büntethessenek
-a traffipaxokat nem elrejtik hogy fizess, hanem jelzik hogy lassíts
A videón szereplő fehér Audis a legviccesebb. Állt a lámpánál, újratervezte az útvonalat és bement ahová beengedték. A legviccesebb, hogy pont a rendőr hagyta neki a helyet... Teljesen veszélytelen volt, mindössze átment a betonfalnak számító záróvonalon.
Ezt megcsináltam én is itt, meggondoltam magam és nem akartam a dugóban araszolni. Amikor nem jött senki átmentem a forgalomtól elzárt területen, kihúzattam városban 80-ig, majd felvettem a többiek tempóját. Egy darabig követett a rendőr majd félreállított, megnézegették az autót és az iratokat, majd jó utat kívánt, büntetés nélkül elengedett.
Azt hozzátenném, a Stadionországban nem akartam megállni lakott területen kívül a záróvonal alatt, elgurultam egy olyan helyre ahol a többi autós ki tud kerülni és minket sem gázolnak el ha kiszállunk. A rendőr beszólt hogy miért nem álltam meg korábban.
Itt ugyanígy tettem, a rendőr nem problémázott ezen.
A kérdező kommentje:
"A legjobban azok a szerencsetlennneeeek haborodtak fel a kerdesen akik ugyanolyan balhereeekk mint a videon szereplok"
Szerintem senki nem volt felháborodva, legfeljebb te. Ráadásul teszel egy kijelentést, amit mindössze a dacos sértődöttségedre alapozol. Tízévesekre jellemző, gyerekes reakció.
"fogadni mernek hogy ti sem alltok meg minden stop vonalnal es nem mindig indexeltek eg egy kikerulesnel, ti sem vagytok jobbak"
Fogadj. De azért ha tényleg megnézed a videót, talán feltűnik, hogy nem 50 helyett 53-mal haladókat meszeltek le, hanem jellemzően a tipikus parasztokat. Tán ezért érzed magad találva?
"csak sir a szatok"
Egyedül a te szád sír.
"aki nem inge ne vegye magara, ahogy paran irtak csak a penzre mennek"
Tehát szerinted egy tisztességes rendőrségnek nem kéne szabálysértési bírságot kiszabnia a záróvonal figyelmen kívül hagyása, a piroson áthajtás, zebrán hosszában(!) haladás, buszsávban előzés, stb. miatt? Tán osztogassanak dícséretet, nem?
"de ezt nem fogjak fel nehanyan mert brainlesss narancsarga kod van a szemuk elott."
Hát, lehet, hogy itt pár felnőtt embernek valóban köd ereszkedik a szeme elé, de leginkább a te stílusodtól. Érvek nélkül, gondolkodás nélkül, indoklás nélkül ideböfögsz pár válogatott sértést, amivel kb. általánosságban a lakosság 50 százalékát vérig sérted, majd durcásan elvonulsz, mint egy hatéves kisgyerek, akinek elvették a zenélős maciját.
"Na bye"
Nyuszi vagy te ahhoz, hogy ne öklendezz még ide valami sértőt... :D
Helyeslem. Az összes trafit átraknám civil rendszámú vegyes típusú és évjáratú autókba.
Akció helyett állandósítani kéne, annak a néhány ezer baromnak aki rendszeresen veszélyezteti mások életét, hamar összejönne annyi pont, hogy elvegyék a jogsiját.
Én maximálisan támogatom a rendőrség ezirànyú törekvéseit. Végre próbálnak valamit tenni a közlekedési morál javítása érdekében. Nem kell ám itt vérmes nagy büntetéseket kiszabni: itt egy tízes, ott egy fekete pont - ha kellően nagy eséllyel bukhatsz le, még az ilyen relatíve kis tételeket is kerülni fogod. Szerintem ugyanis a magyar közlekedésbiztinssgi statisztikák romlásának fő oka az, hogy túl sok rizikót és szabálysértést vállal be a közlekedők viszonylag nagy hányada. Ettől egyrészt pszichológiai felkészítéssel, kampányokkal, másrészt pedig állandó ellenőrzéssel lehet őket eltántorítani.
És igen, mentem már át záróvonalon, mikor nem tudtam előre, hogy mondjuk a Petőfi híd alatt már igen korán elkezdődik az.
Nem suttyomban csinálják. Egyrészt mindenki szabadon hozzáférhet a közlekedési szabályokhoz. Nem valahol őrzik eldugva sosem volt középkori lovagok egy vár mélyén.
Másrészt az ellenőrzések módjának megváltoztatása sem titkos. Tavaly pl. rendőrségi sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy sebességet akár szénás szekérről is mérhetnek.
Eddig az volt a baj, hogy a trafizás csak pénzbeszedésről szól, mást miért nem büntetnek. Nem ebből van a legtöbb baleset. Na most meg az a baj, hogy a durván szabályt sértőket, balesetveszélyesen közlekedőket is vegzálják. Akkor most mi legyen? Zavarjuk el a rendőröket, és menjen mindenki úgy, ahogyan akar?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!