Honnét lehet így felismerni egy civil rendőrautót? Vagy az ilyen csak véletlen?
Az M7-esen mentünk tegnap, 125-130 körüli tempóval a külsőben.
Mögöttünk egy ezüst színű Mercédesz B osztály jött.
Aztán a tükörben láttam,hogy a távolban közelít egy S osztályú Mercédesz, villogott az előtte haladókra ezért tűnt fel,hogy nagyon jön.
Ahogy odaért mellém hirtelen a fékbe taposott, villogott is a hátsó féklámpája, tehát nagyot fékezett.
Kirakta az indexet, és besorolt elém, aztán ment 130nál épp csak gyorsabban.
Ezután nem sokkal egy Skoda Octavia ment el a belsőben nagy sebességgel, mögöttünk a B Mercin hirtelen felkapcsoltak a kék piros fények, és megindult a Skoda után.
Így állt össze a kép,hogy az S Merci sofőrje tudta,hogy az rendőrautó, de honnét?Két civil ruhás férfi ült benne, nem látszott a szélvédő mögött sem a kék lámpa, többször belenéztem a tükörbe amíg mögöttem voltak, nem néztem volna őket rendőrnek, pedig tudom,hogy újabban így csinálják.
A Skodával együtt kimentek egy pihenőbe, az előttünk lévő Mercédesz fokozatosan gyorsított, és távolodott, míg végül el nem tűnt, pedig mi tartottuk a 130-as tempót.Ő erre várt gondolom,hogy valaki más után menjen a rendőr, aztán nyomta neki tovább.
Ha ennyit hangsúlyozod a 130-cat, akkor te jobban félsz valamiért a civilektől, mint az aki nagyot fékezett...
Ugyanazokat a típusú járműveket használják, mint amik a rendőrautók, csak civilben többnyire sötét színben.
Száguldozókat kerestek, amiből ezek szerint találtak is, azonban te sem vagy biztonságban attól mert a megengedettel mész: ha mögötted van nem véletlenül van ott, mivel azt nézi mikor hibázol.
GPS szerint 140-el szoktam menni általában, kivételes alkalom volt,hogy most 130-cal mentem.
Nekem nem tűnt fel,hogy kihangsúlyoztam, de ha mégis akkor tudat alatt talán azért tettem mert itt könnyen az lehet a vége,hogy el kéne venni a jogosítványom ezért meg azért, a történet többi része nem is számít :D Csak mindig a kérdező a hibás, bármiről szól a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!