A biciklisták és az e-rolleresek mit képzelnek magukról? Nekik mindent lehet?
Provokatív kérdésre, provokatív válasz:
Miért van az, hogy megyek a kerékpárúton (Bp. Veres Péter út), és jön rajta velem szemben az autós és rám dudál?
Miért van az, hogy lámpás kereszteződés, szabad jelzésem van a zebrán, gyalog megyek át, jobbra kanyarodó autó rám dudál, vagy milliméterekkel mögöttem hajt tovább?
Miért van az, hogy noha bőven lenne rá lehetősége, semmi oldaltávolságot nem tart, amikor szabályosan kerékpározok az úton, egészen a sáv szélén (ami nem is előírás) ?
Soroljam még tovább?
Egy autós-kerékpáros-gyalogos.
A felsoroltakban igazad van, azt nem vitatom, csak az egymásra mutogatásnak nincs értelme.
Tehát találkoztál 2, azaz kettő darab szabálytalan biciklissel és fel vagy háborodva?
Én napi kb. 5-10 autóssal találkozok, akik vagy veszélyesen közel előznek, vagy veszélyeztetik a zebrán a gyalogosokat. Ha belegondolsz az előbbi esetben max. egy karcolás lesz az autón, ami bármikor javítható, az utóbbi esetben viszont emberéletek forognak kockán.
"Megérdemelné, hogy elüssem."
Nagyon nem. Ha ilyen gondolataid vannak, akkor ideje lenne felkeresni egy pszichológust és addig ne ülj a volán mögé, amíg nem tudod kezelni az indulataidat.
Kérdező, szerintem is túlságosan általánosítasz, én például tuti nem csinálok olyan manővereket, mint amiket kifogásolsz. És rendszeresen vezetek autót és gyalogosként is közlekedek. Számomra mindig is a többi autós jelentett nagyobb veszélyt, egyszerűen sokkal nagyobb kárt tudsz okozni egy tonnás bádogdobozzal, mint bárhogy máshogy.
Azt pedig nem hiszem el, hogy bárki is rászolgálna arra, hogy elgázolják és azt sem értem, miért MUSZÁJ valakit életveszélyesen előzni. Mindenhol vannak hülye emberek, minden közlekedési eszközön és őszintén szólva az lehet csak nyugodt és kiegyensúlyozott közlekedő, aki mások hülyeségét bizonyos keretek között tolerálja. És azért az, hogy átengedj egy zebrán egy gyalogos helyett egy bringást, az nem olyan nagy ügy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!