A saját motoros A-s jogsi megszerzését hogyan kell elképzelni?
4 lehetőséged van:
-ha közel van odatolod
-trélerrel odaviszed
-kockáztatsz és odavezetsz
-lezárod a motort ott
Ez hogy saját motorral gyakorolhatsz jól hangzó marketingszöveg, igazából minden iskolánál engedik, örülnek neki hogy nem az ő motorruk kopik.
Korhatárhoz kötött az A1, A2, A kategória - első kérdés tehát az, hogy annak megfelelsz-e.
Arról meg az oktatóval kell egyeztetni, hogyan oldható meg a saját motorral gyakorlás, fölösleges különböző elméletben lehetséges variációkat sorolni, ha arra az oktató azt mondja, hogy NEM.
Volt ilyen mikor én csináltam,plusz közben meséltek hasonlót.
volt egy gyerek akit az apja hozott ki a motoron.
volt egy 30év körüli srác is aki jogsizás közben megvette a motorját és meg kockáztatta,lábon vitte forgalmi vizsgára valamint rutinon is volt úgy hogy az oktató garázsában hagyta aztán busszal haza ment.
egyedül a rendőr a gond,a vizsgáztatókat nem érdekli hogy hogy vitted oda a motort.
illetve meséltek egy csajszit akit a gyakorló rutinpálya előtt vettek ki a rendőrök.
aztán eltolatták vele a mocit a pályához de végül elengedték büntetés nélkül.
Amikor én A2 jogosítványt szereztem, az egyik nő a saját motorjával tanult. Első alkalommal ő kocsival jött, pasija hozta a motorját az oktató garázsához. Első alkalommal az oktató vitte ki a motorokat a pályára 2 fordulóval, míg mi az oktatóautóval követtük.
Ezután már ő vezette a motorját a rutinpályára, úgy felszerelkezve T-betűs mellénnyel meg rádióval, oktatóval mögöttünk, mintha forgalmi óra lenne. A rutin vagy forgalmi órák végén a motorját a többi tanulómotor között hagyta az oktató garázsába. Nálunk működött, mert a garázs és rutinpálya közti út 2 rövid mellékutcából és egy max 2km-es főúti szakaszból állt.
Ha máshol komolyabb az összekötő út, akkor lehet a rutinvizsgáig mindig két alkalommal kell fordulnia az oktatónak, plusz feltétel az is, hogy az egyik tanulónak legyen B jogosítványa. Bár ismerek olyan helyeket, ahol 2 emberhez mindig 2 oktató volt, így könnyebben megoldották a rutinórákat.
Tehát, ha mindenképpen saját motoron akarsz tanulni (fényezés bánhatja), akkor legcélszerűbb több autósiskolánál érdeklődni, hogyan megoldható náluk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!