Valaki meg tudja mondani mikor vetkes az allo auto? Tobbi lenn.
Állítólag már bebörtönöztek egy autót, mert rossz helyen állt.
Ha az adott ponton sem megállni, sem várakozni nem szabad, akkor részben felelős az a járművezető is, amelyik ott leállította. Ugyanakkor követelmény, hogy olyan sebességet kell megválasztani, hogy a belátható útszakaszon szükség szerint meg lehessen állni. Ha fa dől ki, út szakad be, hegyomlás torlaszolja el az utat, akkor ki lesz a felelős? Bizony az, aki relatíve gyorsabban ment.
Én az egyik leszavazó vagyok, és válaszoló is.
Én azért nyomtam pirosat, mert a kérdésben ninc szó sem elromlott autóról, sem tiltott helyen várakozóról. És ez lényegtelen is, mert bármi okból és módon van ott, ha belemegyek, akkor nem megfelelő sebességgel haladtam. Aki azzal jött, hogy a rossz helyen várakozó okozta a balesetet, de ez így nem igaz. A szabálytalan várakozás az csak egyik tényező lehet a balesetben és a kisebb súlyú. Írtam, hegyomlásba sem kell belemenni, ha nem megyek túl gyorsan. Te is elromlott autóról írsz, de feleslegesen.
Úgy szabad csak menni, hogy meg is tudj állni a belátható útszakaszon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!